Hem / Första vattenpololägret på 2 år

Första vattenpololägret på 2 år

Helgen 11-12 september samlades ca 75 barn, ungdomar och juniorer för ett första ungdomsläger i vattenpolo på två år. Spelarna var fördelade på ett U15-lag, U17-lag samt ett mer blandat tjejlag vars äldsta spelare är född år 2000 och yngsta 2007.

U15-truppen.  Foto: Magnus Fredriksson.

Lägret var det första av två uttagningsläger inför Nordiska Mästerskapen i finska Kuopio som spelas helgen 26-28 november. Spelare från Skåne, Göteborg, Linköping, Stockholm, Uppsala och Karlstad tränade tillsammans i Eriksdalsbadets 50-metersbassäng. Poolen delades upp i tre sektioner där lagen turades om att nyttja de olika delarna av bassängen.

U17-truppen.  Foto: Magnus Fredriksson

Trupperna bestod av mellan 23-28 spelare. Tjejerna i de yngre åldersgrupperna provspelade både i sin åldersgrupp tillsammans med killarna i samma ålder likväl som att dem tränade i tjejernas egen grupp. De yngre tjejerna får därmed möjlighet att antingen ta en plats i det renodlade tjejlaget alternativt att dem spelar tillsammans med killarna i ett mixat U15, eller U17-lag.


Tjejtruppen.  Foto: Magnus Fredriksson

Under lägrets två dagar han spelarna med ca åtta timmars träning i bassäng. Stor del av tiden lades på att sätta ett grundspel, finna spelare till de olika positionerna, nöta på vissa detaljer. Mellan bassängpassen samlade tränarna spelarna för teoretisk genomgång där man bland annat förmedlade den spelidé man vill att laget skall följa. Man underströk även vikten av att alla spelare känner sin roll och jobbar för ”kollektivet”.  

Tränaren David Tutusaus från Göteborg Sim instruerar spelarna i U15-truppen.   Foto: Magnus Fredriksson

Inför nästa läger som hålls helgen 23-24 oktober skall samtliga trupper bantas ner till 16-18 spelare per trupp, för att efter det lägret bantas ner ytterligare. Till Finland åker sedan trupperna med 13 spelare, 2 ledare och en domare per trupp. Väl i Finland väntar sedan matcher mot hemma nationen Finland och Danmark. I U15 väntar även matcher mot Litauen och Estland.

Fredrik Nyberg tränare från Järfälla som ansvarar för tjejgruppen, övervakar träningen från bassängkanten.   Foto: Magnus Fredriksson

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga