Hem / Tävling / Open Water Trophy / Anmälan till Öppet vatten 2022

Anmälan till Öppet vatten 2022

Tävla mot dig själv eller tävla mot andra?


Har du tränat flitigt och hållit dig frisk och känner att det hade varit spännande att mäta sig med andra simmare den kommande säsongen? Då kanske Öppet vatten arrangörens tävlingsklass lockar och erbjuder den spänning som det innebär att simma jämsides med andra som gör sitt bästa för att komma före dig i mål. Om du dessutom deltar i Open Water Trophy så kan du tävla om prestationspriser och ära eller få en fin statyett som kan pryda din prishylla under många år framöver.

Vill du hellre njuta av simningen eller saknar erfarenhet av öppet vatten simning, så kanske motionsklassen är en tillräcklig utmaning för dig. Bara simma utomhus och genomföra loppet tillsammans med andra blir en upplevelse och en erfarenhet.

Tävlingslicens

Om du vill delta i tävlingsklass behöver du från 2016 en tävlingslicens för Öppet vatten. Licensen för Öppet vatten ger dig rätten att tävla. Utöver det så får du en helårsprenumeration av tidningen Aqua samt en olycksförsäkring som ingår i föreningsmedlemskapet.

Så här skaffar jag mig en tävlingslicens

För att begära licens och få rätten att tävla behöver du vara medlem i en simförening, tillhörande Svenska Simförbundet.
Se lista över simföreningar i landets kommuner här:

Kontakta den förening du vill representera och maila dina kontaktuppgifter (namn, adress, personnummer, e-postadress samt mobilnummer) och uppge att du vill begära tävlingslicens för Öppet vatten. När du är registrerad och har tilldelats en licens av Svenska Simförbundet så får du ditt licensnummer av föreningen som också fakturerar dig för medlemsavgift samt licensavgift.

Nuvarande licensavgifter
150 kronor för barn 12 år och yngre*
 225 kronor för ungdom 13-16 år*
 300 kronor för 17 år och äldre*
300 kronor för masterssimidrottare
* ålderskategori bestäms av den ålder simidrottaren uppnår under debiteringsperioden

Är du redan medlem i en simförening och har en licens i annan simidrott (simning, konstsim, simhopp eller vattenpolo) meddelar du din förening att du vill ha ett tillägg av Öppet vatten-licens. Föreningen kontaktar Simförbundet och begär tillägg av öppet vatten licens.
Vid anmälan i tävlingsklassen uppger du sedan föreningens namn, ditt licens-ID och de kontaktuppgifter som arrangören begär.

Motionsklass
För att delta i motionsklass så krävs ingen tävlingslicens eller föreningstillhörighet. Som deltagare i en av Svenska Simförbundet sanktionerade tävlingar så har du genom Folksam en olycksfallsförsäkring som ingår i anmälningsavgiften. Anmäl dig gärna med uppgift på föreningstillhörighet. Att representera sin förening vilket också syns i resultatlistan ger ett mervärde och en morot i den interna tävlingen om det är fler simmare från din förening som deltar.

Lycka till!

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga