Landslagsaktiviteter 2022


ÖPPET VATTEN  2022

Simningar på 5km och 10km i 50-metersbassäng kommer tillsammans med tidigare prestationer i öppet vatten att ligga till grund för landslagsuttagningar under 2022. Våtdräkt är inte tillåten, men tävlingsdräkt för öppet vatten är godkänd. 

Resultat mailas till förbundskapten This is a mailto link och verksamhetsutvecklare This is a mailto link De ska innehålla datum, bassäng, mellantider för varje 100 meter och tidtagares underskrift. En filmsekvens på minst 15 sekunder från tillfället ska dokumenteras. 

Uttagningar till landslaget i Öppet Vatten sker på följande sätt 2022. 
 
1) Tidigare prestationer på internationella tävlingar under FINA eller LEN-flagg.
 
2) Konkurrenskraftiga resultat på 5,000 m i bassäng (50 m). Antingen på tävling eller Time Trial innan maj månads utgång. 
 
3) Konkurrenskraftiga resultat på 1,500 m eller 800 m i bassäng (i första hand 50 m) efter Stockholm Swim Open 9-12/4-2022. 
 
4) Resultat på SM 
 
5) Individuellt uttagen kan få simma lag. Uttagning till lag kan även ske utan att simmaren deltar individuellt.
 
Sen ser vi gärna att simmare deltar på våra sanktionerade tävlingar runt om i landet samt deltagande på Open Water Trophy och Vansbrosimningen ger också erfarenhet och förbättrade färdigheter av simning i öppet vatten.
Fokus för landslaget kommer 2022 ligga på deltagande på Världscupen, VM och EM samt representation och deltagande på EJM (EJOWCS) i slutet på juli (plats ej bestämd). På EJM är det följande åldrar och distanser som är aktuella:
5K    födda 2007-2008
7.5K födda 2005-2006
10K  födda 2003-2004 
4x1250m Mix
Ambitionen är också att Svenska Simförbundet tillsammans med arrangerande förening på ett par platser runt om i landet anordnar tävlingar på 5K i bassäng vid ett par tillfällen per år. Information och inbjudan kommer då publiceras på hemsidan.

Simmare och ledare som tas ut till landslagsuppdrag erhåller alltid tävlingsomkostnader, utrustning, kost och logi. I de fall det är möjligt och kan prioriteras står även förbundet för resan. Förbundet betalar resan till alla internationella mästerskap.

Håller simmare internationell klass kan hen få delta på Europacuptävlingar på eget initiativ till egen kostnad. Landslagsutrustning erhålles av SSF. Anmälan ska ske genom förbundet.

En uttagning kräver planerad och ambitiös träning under hela tiden fram till landslagsuppdraget. Denna ska redovisas för förbundskaptenen. Planen ska också inkludera tävlingar för att ytterligare lära sig de specifika färdigheterna som krävs för framgångsrik simning i öppet vatten. 


Mikael Rosén
This is a mailto link

Hasse Nilsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 06 OKT 2021 15:43 Skribent: Hasse Nilsson