Hem / Landslag

Landslag

ÖPPET VATTEN  


Simningar på 5km och 10km i 50-metersbassäng kommer tillsammans med tidigare prestationer i öppet vatten att ligga till grund för landslagsuttagningar. Våtdräkt är inte tillåten, men tävlingsdräkt för öppet vatten är godkänd. 

Uttagningar till landslaget i Öppet Vatten sker på följande sätt: 
 
1) Tidigare prestationer på internationella tävlingar under FINA eller LEN-flagg.
 
2) Konkurrenskraftiga resultat på 5,000 m i bassäng (50 m). Antingen på tävling eller Time Trial innan Maj månads utgång. 
 
3) Konkurrenskraftiga resultat på 1,500 m eller 800 m i bassäng (i första hand 50 m) efter Stockholm Swim Open. 
 
4) Resultat på SM i öppet vatten
 
5) Individuellt uttagen kan få simma lag. Uttagning till lag kan även ske utan att simmaren deltar individuellt.
 
Fokus kommer ligga på deltagande på Världscupen, Europacupen VM och EM samt representation och deltagande på EJM (EJOWS). 
Svenskt deltagande på Europacupen i Köpenhamn är också planerad. 6K i Köpenhamns kanaler i slutet på augusti.

Simmare och ledare som tas ut till landslagsuppdrag erhåller alltid tävlingsomkostnader, utrustning, kost och logi. Förbundet betalar resan till alla internationella mästerskap.

Håller simmare internationell klass kan hen få delta på Europacuptävlingar på eget initiativ till egen kostnad. Landslagsutrustning erhålles av SSF. Anmälan ska ske genom förbundet.

  
Resultat på 5000 meter i bassäng mailas till förbundskapten This is a mailto link och verksamhetsutvecklare This is a mailto link De ska innehålla datum, bassäng, mellantider för varje 100 meter och tidtagares underskrift. En filmsekvens på minst 15 sekunder från tillfället ska dokumenteras. 
Det planeras också att förbundet tillsammans med ett par arrangörer runt om i landet genomföra 5K tävlingar ett par tillfällen per år.

En uttagning kräver planerad och ambitiös träning under hela tiden fram till landslagsuppdraget. Denna ska redovisas för förbundskaptenen. Planen ska också inkludera tävlingar för att ytterligare lära sig de specifika färdigheterna som krävs för framgångsrik simning i öppet vatten. 


Mikael Rosén
This is a mailto link

Hasse Nilsson

This is a mailto link

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga