Hem / Landslag / Talangprogrammet / Talang 2022

Talang 2022

SOK:s stödprogram Talang 2022 startades under våren 2018 och är utvecklingsinsats på vägen mot Topp och Talang. Syftet är att hjälpa unga talanger utvecklas i sin egen vardag tillsammans med sin hemmatränare och göra dem bättre rustade för steget upp på internationell nivå.

Till skillnad mot SOK:s ordinarie stödprogram, Topp och Talang, riktar sig Talang 2022 till de som ska vara med i världseliten om sex till tio år och som har sikte på OS i Paris 2024 eller OS i Los Angeles 2028.

Satsningen på Talang 2022 pågår, precis som namnet återspeglar, över en fyraårsperiod. På hösten varje år görs en gemensam utvärdering av den gångna säsongen. Om allt går enligt plan fortsätter samarbetet med planering inför kommande säsong. Årligen finns också möjligheten för nya aktiva att komma in i programmet eller att avbryta satsningen. Tanken är att deltagarna ska vara redo för att gå in i SOK:s ordinarie stödprogram Topp och Talang senast 2022.

Både aktiv och tränaren stöttas

De aktiva som ingår i stödprogrammet får ett skräddarsytt idrottsligt stöd, liknande det som ges till seniorerna i Topp och Talang. De får viss tillgång till SOK:s resursteam och stöd till internationella tränings- och tävlingsmöjligheter om det behovet finns.

Tränaren har en central roll i projektet. Både den aktive och dess hemmatränare tas in i satsningen och en del av resurserna läggs på tränarens kompetensutveckling för att säkra upp att träningen i vardagen håller högsta nivå.

Deltagare i Talang 2022

Totalt har 39 av Sveriges största idrottslöften har tagits ut till Talang 2022. De 39 uttagna kommer från 14 olika sommaridrotter och är alla födda 1997-2003.

Följande simmare ingår i Talang 2022

Edith Jernstedt, Västerås SS
Sara Junevik, Falu SS
Hanna Rosvall, Helsingborgs S
Björn Seeliger, Stockholms KK

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga