Hem / Utbildning / För förening / Projektstöd för barn- och ungdomsidrott

Projektstöd för barn- och ungdomsidrott

Har er förening ambitionen att utbilda barn- och ungdomsledare eller har ni en projektidé med syfte att få fler ungdomar i åldern 13-20 år att stanna kvar i den organiserade idrotten? Då kan ni söka projektstöd!

Syftet med projektstödet är att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med idrottens gemensamma mål, Strategi 2025.

Simidrottsföreningar har under åren 2020-2021 möjlighet att söka projektstöd inom följande kategorier:

Under den pågående Covid-19 pandemin finns även möjlighet att söka bidrag inom nedan kategori (dock längst t.o.m 2020-12-31):

Läs mer om RF:s bakgrund och riktlinjer kring Projektstöd Barn- och ungdomsidrott.

Så här söker föreningar projektstöd:

Ansökan görs i Idrottsmedelsapplikationen i IdrottOnline. I ansökan beskriver ni projektets mål, syfte, genomförande, tidplan och budget. Ju mer information ni skickar in, desto tydligare och rättvisare bild får vi av ert projekt. 

Alla som vid inloggning i IdrottOnline har fliken "Idrottsmedel" synlig kan skriva och spara en ansökan. För att kunna skicka in ansökan behöver man i IdrottOnline ha någon av följande roller tilldelad: "Ordförande", "Kassör" eller "Idrottsmedel Firmatecknare". Dessa roller kan föreningens huvudadministratör tilldela. Se lathund här.

Här finns en instruktionsfilm om hur man ansöker om Idrottsmedel i IdrottOnline.

RF har även en manual om hur man ansöker.

Se ett exempel på ansökan här.

Kom ihåg att välja rätt kategori, välj ansökan "Utbilda barn- och ungdomsledare" för stöd till kurser inom Svensk Simidrotts utbildningsstruktur eller välj "Få fler ungdomar att stanna kvar" för egna projekt med det syftet.

Observera att en förutsättning för att ett projekt ska ha möjligheten att bli beviljat är att samtliga tidigare projekt är korrekt redovisade och återrapporterade.

Frågor och vägledning

Vid frågor och vägledning kring projektansökningar ber vi er att kontakta utvecklingskonsulenten i ert distrikt. Kontaktuppgifter till konsulenterna finns längst ner på denna sida.

Vid frågor om utbildningsstöd, kontakta Nathalie Dahlqvist;
This is a mailto link eller 010-4765317

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga