Hem / Rapport Olympic Games Qualifying Tournament och World series Super final

Rapport Olympic Games Qualifying Tournament och World series Super final

Mellan 10-13 juni tävlade konstsimmare från hela världen om de sista åtråvärda platserna till OS i Tokyo 2021. Det var en hård kamp där endast tiondelar avgjorde vilka lag och par som kvalade in till OS. Samtidigt avgjordes även superfinalen i världsserien.
På plats som Sveriges representanter var Clara Ternström och Anna Högdal med sin tränare Isabelle Blanchet-Rampling. Isabelle, som bor i Kanada, har tränat tjejerna under 8 månader men endast digitalt och det var första gången de träffades på riktigt i samband med tävlingen. 

Clara Ternström var först ut av svenskorna i solotävlingarna under torsdagen och fredagen. Clara simmade sitt Afrika-inspirerade tekniska solo med bra momenten men hade några mindre missar i övrigt. Hon slutade på en 10:e plats med poängen 71.3156. I det fria solot genomförde Clara sin bästa simning någonsin. Hon simmade känslomässig med stor inlevelse och utförde sina tekniska svårigheter utan missar. Hon slutade på en 11:e plats med poängen 73,2332 endast 0,13 poäng från personbästat från EM tidigare under våren. Clara har visat på stor utveckling under den gångna säsongen och gått från juniorsimmare till senior. Hon har tagit plats på den internationella scenen och gjort sig ett namn att räkna med framöver. 

Lördagen började med försök fritt par i OS-kvalet. Clara och Anna startade starkt med sina tre inledande lyft och simmade mycket bra fram till sista figuren där det blev ett par synkmissar. Trots dessa fick de en poäng på 73,1 och slutade på en 23:e plats. På eftermiddagen avgjordes den tekniska partävlingen som räknades in i både försöken i OS-kvalet och i världsserien. Även denna gång genomförde tjejerna en stark simning med väl utförda moment och fick poängen 71,9568 vilket även här blev en 23:e plats i OS-kvalet och en 21:a plats i världsserien. 

Under söndagen simmades fritt par för världsserien i anslutning till finalen i OS-kvalet. Tjejerna genomförde igen en stark simning och höjde sin poäng med 0,1 från försöken. De simmade även om det bulgariska paret, som kom före i tekniskt par med 0,9 poäng, och slutade på en 19:e plats. 

Denna tävling var parets debut på en riktig tävling sedan de började simma tillsammans hösten 2019. För Anna, som avslutade sin karriär efter OS-kvalet i London 2012, var detta den första riktiga tävlingen sedan sin comeback. Paret deltog i tävlingarna för att visa upp sig och få erfarenhet för framtiden och poängen är ett starkt kvitto på att de är på rätt väg. 

Clara Barcelona 2021.jpg

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga