Hem / Landslag / Mål och satsning / Långsiktig satsning

Långsiktig satsning

Inför säsongen 2022/2023 är målsättningen att delta på JEM i lag, samt fortsatt deltagande i individuella program. Utöver detta även fortsätta utveckla våra senior- och ungdomsaktiva inför eventuella internationella tävlingar.

Från och med år 2024 är målsättningen att ha:

  • Deltagande i både individuella program och fritt lag på varje EM
  • Deltagande i individuella program på varje JEM
  • Deltagande i lag på JEM vartannat år

Seniorlandslaget

De säsonger vi har juniorsatsning är fokus för seniorlaget att träna in lagkoreografi tillsammans med juniorer. De säsonger vi har ungdoms- och seniorsatsning är målsättningen att tävla internationellt med ett fritt seniorlag, eventuellt även på EM. Individuella program kan skickas på tävlingar även de säsonger vi har juniorsatsning, givet att klassen finns på de tävlingar landslaget åker på och att det finns aktuella simmare.

Seniorer kan även ansöka om att delta i uttagning av par och solo på mästerskap och/eller delta på internationella tävlingar i övrigt. Läs mer under Tävlingsuttagning.

Juniorlandslaget

De säsonger vi har senior- och ungdomssatsning är fokus för juniorlaget att träna in lagkoreografi tillsammans med seniorer. Alla juniorer har möjlighet att konkurrera om en plats i seniorlaget, även om de vid säsongens början enbart är uttagna till juniorlandslaget. De säsonger vi har juniorsatsning är målsättningen att tävla internationellt med både fritt och tekniskt juniorlag, eventuellt även på JEM. Individuella program kan skickas på tävlingar även de säsonger vi har seniorsatsning, givet att klassen finns på de tävlingar landslaget åker på och att det finns aktuella simmare.

Juniorer kan även ansöka om att delta i uttagning av par och solo på mästerskap och/eller delta på internationella tävlingar i övrigt. Läs mer under Tävlingsuttagning.

Ungdomslandslag

De säsonger vi har juniorsatsning kommer fokus för ungdomslaget vara att träna in lagkoreografi och eventuellt visa upp och/eller tävla med ett lag i samband med öppna USM.  De säsonger vi har senior- och ungdomssatsning är målsättningen att tävla internationellt med ett ungdomslag. Individuella program skickas på tävlingar även de säsonger vi har juniorsatsning, givet att klassen finns på de tävlingar landslaget åker på och att det finns aktuella simmare.

Utmanare

Utmanare har möjlighet att bli ordinarie simmare under säsongen. Även utmanare som inte blir ordinarie kan bli aktuella att delta på uppvisningar. I övrigt är fokus för utmanare att få möjlighet att testa på landslagsläger och snabba på sin utveckling.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga