Hoppa till sidans innehåll

Sum-Sim region styks som kval till Sum-Sim Riks

29 OKT 2020 13:51
  • Uppdaterad: 29 OKT 2020 13:51

På grund av rådande omständigheter med den ökande spridningen av Covid -19 så kommer Sum-Sim Region inte att kunna genomföras i alla våra regioner.

Med anledning av detta har Svensk Simidrott beslutat att stryka Sum-Sim region som kvaltävling till Sum-Sim Riks. De regioner som vill och har möjlighet att genomföra sina planerade Sum-Sim regionstävlingar kan fortfarande göra detta, men resultaten kommer inte utgöra en direktkvalificering till Sum Sim Riks.

De tävlingar som arrangeras är alltså inte längre regionfinaler utan ska betraktas som vilken annan inbjudningstävling som helst. Ni kan dock, om ni vill, kalla det Sum-Sim regionfinal men tävlingen har inte den statusen längre. Anmälan till riksfinalen kommer istället att baseras på anmälningstider och heatbegränsning. 

Med bakgrund av Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer under dagen kommer beslut gällande kvalförfarande och annan viktig information att presenteras under måndagen den 2 november.

I nuvarande läge är ambitionen att Sum-Sim Riks kommer att arrangeras i Göteborg 12-13/12. Vi är dock medvetna om att situationen smittspridningen av Covid-19 kan förändras snabbt, vilket kan ge nya restriktioner och beslut.

Av den anledningen rekommenderar vi alla föreningar att ur ett ekonomisk perspektiv planera sina resor och samt logibokningar till Sum-Sim Riks med möjlighet att säkerställa fri avbokning.

Skribent: Anna Hammar

 

Livetiming för Iphone

live-timing

I LiveTiming App kan du följa tävlingar live, få tillgång till startlistor, heatlistor och resultatlistor i realtid. Du kan även se resultat från tidigare tävlingar.

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...