Hoppa till sidans innehåll

Michelle laddar för framgång utomlands

30 OKT 2013 10:08
Här kommer en rapport från landslagssimmaren Michelle Coleman som har valt att byta träningsmiljön på NEC, det nationella elitcentrat mot utmaningar på varmare breddgrader under några månader.
  • Skapad: 30 OKT 2013 10:08

Hej alla där hemma, här kommer en liten rapport från det två månader långa träningslägret jag och Sandra Hafström (Helsingborg) gör med en grupp från Australien. Det började med att vi mötte upp dom på Hawaii och spenderade två hektiska träningsveckor på världens mest underbara ö! Sedan flög vi tillbaka med dom till Gold Coast, Australien där vi just nu tränar för fullt inför kommande SM & EM.

michelle HawaiiDanielle DeFransesco, Lucia Lassman, jag, Sandra Hafström,Jordan Harrisson Tom Fraser-Holmes och Matt Levings 

Man kan ju fråga sig varför resa runt halv jorden och träna när hela Europa är fullt med bra simmare? Det var nämligen så att jag ville ha ett miljöbyte efter studenten och ville åka ner till Australien för att leva och träna i en annan miljö. Australien har länge varit i världstoppen i simning.

Jag hade hört talas om tränaren Denis Cotrell, eftersom han haft många framgångsrika simmare så som Grant Hackett & Sun Yang. Och jag ville pröva något nytt, känna på ett riktigt tufft träningsprogram, så det bar av till Miami Swimming club här på Gold Coast. Och ett tufft träningsprogram har jag helt klart hittat. Eftersom majoriteten av gruppen är 400-1500m simmare är det mycket uthållighet och många intensiva meter. Perfekt för mig som vill jobba mot 200.

michelle hoppar

Efter en väldigt lyckad första resa där jag gick ner 3.5 sekunder på 200 frisim efter 5 månader, ville jag tillbaka och börja jobba mot nya personliga rekord. Så här är jag igen!

Det är inte mycket annat än simning som står på agendan. Tiden mellan passen tillbringats mest i soffan, i hopp om att musklerna och kroppen ska återhämta sig från morgonenens pass till kvällens.

Hoppas ni alla har det bra där hemma och laddar inför säsongens alla tävlingar

Våga utmana er själva! Soliga och sandiga hälsningar från Michelle Coleman

Skribent: Anna Hammar

 

Livetiming för Iphone

live-timing

I LiveTiming App kan du följa tävlingar live, få tillgång till startlistor, heatlistor och resultatlistor i realtid. Du kan även se resultat från tidigare tävlingar.

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...