Hoppa till sidans innehåll

Digital tävling genomförd

13 MAJ 2020 12:02
Nya tider kräver nya grepp. Med teknikens hjälp och lite god vilja ordnade Bofors Simhoppsklubb den 7 maj 2020 en distanstävling.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2020 12:02

eltog gjorde Ellen Andersson och Clara Sundstrand från Södertälje Simsällskap, Ebbe Keller från Eskilstuna Simklubb samt Julia Ragén, Matilda Nilsson, Mikaela Dietmann, Lisa Tiger och Mathilda Roxne från Bofors SHK. Alla ovanstående föreningar samt Västerås Gymnastikförening, som inte hade någon hoppare med denna gång, bidrag med domare.   

Hopparna gjorde sitt bästa i sina hemma-arenor och med hjälp av kameror och digital uppkoppling kunde domarna göra sin bedömning från hotell, badhus och vardagsrum. I Strandbadet i Karlskoga satt sekretariatet och samlade in domarpoängen och skötte den samordnande tekniken.  

Då vårens alla tävlingar har ställts in i spåren av Covid-19 och alla hoppare missar möjligheter att mäta sig mot andra har alternativa lösningar hittats. Vi hoppas att fler är nyfikna på att ta efter denna typ av tävlingsformat. 

Första steget i nytänkandet var att Mathz Lindberg, av smittskyddsskäl, dömde via länk i en mindre tävling. Det fungerade i stort sett prickfritt. 

Nästa steg var så att bygga ut tekniken. Så snart tekniken fanns på plats har Mathz kunnat coacha hemifrån. Det har fungerat över förväntan och förtjänade att vidareutvecklas.  

Redan vid den första mindre hemmatävlingen föddes idén om att bjuda in fler klubbar till distanstävlande. Ulrika Knape-Lindberg tog initiativet och sonderade terrängen. Intresset var starkt och i förra veckan sattes allstå hopparna och tekniken på prov.  

Efteråt hade vi nöjda hoppare och tränare från alla inblandade klubbar. Vi bjöds på hoppning från två arenor och fick se en del riktigt fina hopp. Det lovar gott framåt. Vi har uppgift från säker källa att vi sannolikt var först i världen med detta men också att man nyfiket följer vår utveckling både här och i ett nedstängt Europa.

Text och bilder från Bofors Simhoppsklubb

Skribent: Nathalie Dahlqvist
Epost: Adressen Gömd

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...