Hoppa till sidans innehåll

LEN-läger i Moskva, dag 1

22 NOV 2017 10:56
Mellan 19-26 november 2017 arrangerar LEN tillsammans med Ryska simhoppsförbundet "European Junior Training & Educational Camp 2017". Lägret hålls i Moskva på Rysslands nationella träningscenter för simhopp.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2017 13:22

Lägret riktar sig till specifikt inbjudna simhoppare födda 1999-2003.
Med från Sverige är simhopparna Linnea Sörensen och Emma Görebrant Gullstrand samt simhoppstränaren Norah Nyblaeus.

Nedan får ni en rapport från 20 november, tjejernas första träningsdag på lägret.

Hej! Greetings from Russia 🇷🇺 

Idag började vi med frukost kl 8:00. Sen gick vi till träningsområdet. Första delen av passet hade vi "trampoline hall" där vi gjorde olika sorters övningar på ”tumbling” golv. Det var blandade övningar och vi avslutade med lite volter. Det vi båda tog med oss från den här träningen var hållning. Vi svamlade lite för mycket eller putade ut rumpan. Vi tog också med oss att jobba snabbare med fötterna.

Nästa pass var koreografi där vi bara gjorde vristövningar i en timme. Detta var vi inte vana vid, vi fick kramp i både fötter och vader. Vi fick med oss mycket bra övningar och insåg att vi behöver jobba mer på det här hemma. 

Sen hoppade vi i vattnet och då tränade vi för Norah Nybleus som är med som tränare från Sverige Vi gjorde mest satser och grundhopp. Det gick bra för oss båda. Norah gav även ut nyttiga och annorlunda kommentarer än vad vi brukar få hemma.

Vi fick även ett schema idag om vad vi ska göra den kommande veckan i vattnet, vilket börjar imorgon. 

Maten har än så länge varit väldigt bra, och vi har inte gått hungriga. Vi fick en välbehövlig vila i drygt två timmar innan nästa pass drog igång. Då var det styrka på schemat. Vi körde mest armar och axlar och höll på i drygt 50min och avslutade med stretching. Spagat och splitt var också i fokus. Vi var väldigt nöjda med hur långt vi kom ner på både spagat och splitt. Jag tar nog med mig att jag är lite för stel i ljumsken. Linnea tar med sig nya tekniker av lyft med stång och positiv energi. 

Sen var det dags att hoppa igen och vi hade en träning med studs. Vi var inte så vana med bakåt studs, men vi löste det på ett bra sätt.

Vi har det bra, och är förväntansfulla för den kommande veckan! 

Ha det så bra.

Emma/ Linnea :)

 

Skribent: Nathalie Dahlqvist
Epost: Adressen Gömd

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...