Hoppa till sidans innehåll

Veronica Lindahl laddar för kval till ungdoms-OS

02 MAR 2014 00:28
Rapport från Joakim Nyström:
Uppdatering från Youth Olympic Qualification i Guadalajara Mexico.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2014 00:35

Efter en lång resa på nästan 20 timmar kom vi äntligen fram till Guadalajara. Vi stupade i säng direkt och sov som stockar.


På torsdagsmorgonen åkte vi bussen till simhallen (arenan) för första träningspasset. En jätteanläggning väntade med en enorm landträningslokal. Veronika gjorde ett bra träningspass trots jetlag och trött kropp. Sedan dess har hon kört tre pass till och det ser bättre och bättre ut för varje pass.

Idag börjar tävlingarna dit 22 nationer deltager med tjejernas höga som följs av killarna på tre meter. Där kommer vi att heja på våra Norska vänner som har med Thelma och Daniel.

På söndag väntar Veronikas tävling där 19 tjejer tävlar om 9 stycken platser till YOG i Nanjing i augusti. Efter vad jag har sett på träningarna så känns det som att Veronika verkligen har en chans att slå sig in topp 9. Men då måste allt stämma och hon behöver göra sitt livs bästa tävling. 

Att simhopp är stort i Mexico bevisas av att arenan är utsåld alla passen vilket innebär att 20000 biljetter har sålts. Det kommer att bli en upplevelse att få vara i en sådan atmosfär. 

Fler rapporter kommer//
Hälsningar Jocke

Skribent: Mickey Missler

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...