Hoppa till sidans innehåll

VM i simhopp - Daniella Nero 12:a i final

23 JUL 2013 15:24
I väntan på rapport från förbundskaptenen Ulrika Knape-Lindberg så har Daniella Nero enligt nyligen publicerade resultatlistor hamnat på 12:e plats i finalen på 1-meterssvikten. Inför sista hoppet så låg hon på en sjundeplats men något hände i det sista hoppet som gav noll poäng.
  • Skapad: 23 JUL 2013 15:24

Daniella-Nero_w

Daniella Nero

Förbundskaptenen Ulrika Knape-Lindberg om Daniellas final på 1-meterssvikten:
-  Daniella hoppade fantastiskt bra de fyra första hoppen men i det femte och sista hoppet så kom hon lite fel på svikten och kunde då inte trycka ifrån rätt. Hon landade på fötterna istället för på huvudet och då blev hoppet underkänt, säger Ulrika Knape-Lindberg och fortsätter:

- Det behövs så lite för att det ska bli fel då man ska fånga svikten rätt då den är i gungning inför upphoppet. Balansen kan vara aningen lite framåt eller bakåt istället för mitt på fötterna, eller ena delen av foten något lite vid sidan om svikten så kan man inte trycka av rätt från svikten. Men Daniella ska trots missen vara mycket nöjd med sin hoppning, hon visade vilken kapacitet hon har de fyra första hoppen då hon låg på sjundeplats. Det är viktigt att ta med sig det positiva inför nästa tävling, försöken på 3-meterssvikten på torsdag.

Ulrika säger också att det är fruktansvärt varmt i Barcelona. Det finns ingen skugga att få för hopparna. Arrangören har också tagit bort taket över läktaren då TV ville det. Det var enda möjligheten att få någon skugga. Alla tränare och hoppare har protesterat mot detta, men än så länge har det inte blivit någon förändring. Det är en stor nackdel för arrangemanget, anser Ulrika Knape-Lindberg. 

Se resultat, här


Skribent: Lars Modin
Epost: This is a mailto link

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...