Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sofia Kuylser NM/NJM13

Team Sweden summerar NM/NJM

01 DEC 2013 23:10
Sista dagen av NM/NJM 2013 summeras 29 medaljer totalt, ytterligare fyra nordiska mästare och en hel del fin simhoppning.
  • Skapad: 01 DEC 2013 23:10

Nordiska Mästerskapens sista dag startades med en silvermedalj för svenska synchroparet Felicia Granath och Ellen Ek i seniortävlingen på 3m. Tjejerna genomförde sin serie med bra hoppning och framförallt som ett bra synchroteam. Tyvärr missade båda tjejerna ett hopp vilket innebar att de även tappade guldet och vara glada med silver, tre poäng bakom finska paret Tiia Kivelä och Hanna Eklund. C-flickorna Emma Gullstrand och Amanda Lundin var näst ut att tävla i höga hopp. Båda tjejerna gjorde ett bra jobb ifrån sig under tävlingen, Amanda knep åt sig en fjärdeplats och Emma slutade sjua.

Medaljkillarna Felix Raftewold och Simon Dimopoulos i c-klassen har vid det här laget vant sig vid att tävla bra och plocka medaljer som resultat och så gjorde de även under sista dagens tremeterstävling. Båda killarna har haft ett fantastisk mästerskap och resultatet av all träning hemma blev ytterligare ett guld till Felix och ett silver till Simon. Efter killarnas framång var det Frida Källgrens tur att visa vart skåpet ska stå när hon på enmeterssvikten gick in i tävlingsmode ryckte upp sig från inhoppningen och hoppade hem guldet. Linnea Sörensen var den andra B-tjejen som fightades om en medalj. För Linnea var det lite nerver inblandade i tävlingen och trots stabil hoppning fick hon nöja sig med en fjärdeplats. Med lite tävlingsrutin kommer Linnea bli en tjej att räkna med i medaljstriden framöver.

Team Sweden

Dagarna har varit långa, kroppen har tagit stryk och badhuset har varit varmt och svettigt men det svenska teamet har bitit ihop och ändå alltid visat positiv inställning och lagt i högsta växel i tävlingarna. För B-killarna Erik Gundersen och Jacob Stoltz var tävlingen på en meter just en sådan tävling där mentaliteten ställs på prov. Killarna hade ett bra fokus och positiv inställning trots en del motgångar, Jacob hoppade stabilt i ett tufft sällskap och slutade sjua medan Erik krigade till sig en femteplats. Johan Sandell intog sedan höga hopp pojkar A smittad av samma krigarattityd. Han mötte vassa konkurrenter med spetsiga nedslag och efter en adrenalinfylld tävling med bland annat en väldigt bra två och en halv volt bakåt (205C) fick Johan se sig besegrad och slutade på en fin fjärdeplats.

Johanna Johansson och Lina Forndal representerade Sveriges färger under A-flickor 3m. Johannas fina obligatoriska hopp gav henne ett försprång i tävlingen och fortsatt bra hoppning innebar till sist ett guld. Silvret mottogs av kompisen Lina Forndal som även hon uppvisade stabil och säker hoppning. När seniorerna Daniella Nero och Veronika Lindahl sedan intog samma sviktar för damernas tävling såg det lite skakigare ut. Båda tjejerna missade en del av sina hopp och visade inte upp sin högsta nivå men plockade ändå hem ett silver respektive ett brons till Sverige.

Sista tävlingen ut var herrar höga hopp där Jesper Tolvers och Johan Sandell visade upp både riktigt bra och och gjorde en riktigt bra fyra och en halv volt framåt (109C) medan Johan bland annat upprepade sin fina två och en halv volt bakåt (205C) från tidigare tävling. För Johan blev det en femteplats och för Jesper räckte det hela vägen till en guldmedalj och titeln nordisk mästare. Sverige summerar detta års Nordiska Mästerskap med totalt 29 medaljer, dock färre guld än Norge denna gång. Vad vi tar med oss är den laganda som Team Sweden utstrålat under helgen och inställningen att gå in i tävling med avsikt att ta för sig. Nästa år, på hemmaplan, ser än mer positivt ut för Sverige.

Skribent: Sofia Kuylser

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...