Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulrika Knape-Lindberg NM/NJM13

Sverige tre nordiska mästare rikare

30 NOV 2013 22:53
Andra dagen under Nordiska Mästerskapen bjöd på finfina svenskprestationer när Frida Källgren, Simon Dimopoulos och Johanna Johansson blev nordiska mästare.
  • Skapad: 30 NOV 2013 22:53

C-flickorna Emma Gullstrand och Sarah Petersen var först ut på en meter under tävlingsdag två. Både Emma och Sarah gjorde en bra tävling med många väldigt fina hopp. Sarah slog personligt rekord och fick hänga ytterligare en silvermedalj kring halsen och Emma tog en fin femteplats. Sedan var det återigen C-pojkarna Simon Dimopoulos och Felix Raftewold som satte standarden för dagen. Simon gjorde sin bästa högatävling någonsin med tanke på inställning och hoppning. Simon lät sig inte påverkas av att han slog i fötterna i plattformen under sin en och en halv tyska (403B) utan bibehöll lugnet och hoppade hem guldet. På pallen fick han sedan sällskap av Felix Raftewold som efter stabil hoppning knep silvret.

Det dröjde inte länge innan Sverige fick ytterligare en nordisk mästare i laget. Frida Källgren och Mathilda Roxne var näst ut i B-flickornas tremeterstävling. Båda tjejerna gjorde en fin serie där glädje och positiv energi genomsyrade hoppningen. Mathilda slog personligt rekord med tio poäng och Frida kan i ett år framöver titulera sig nordisk mästare. De fina svenska prestationerna fortsatte när Erik Gundersen och Oscar Raftewold intog plattformen för höga hopp B-pojkar. Erik gick in i tävlingen med inställningen att ta för sig och plocka poäng, en inställning som innebar ett nytt personligt rekord och en bronsmedalj. Oscar hade ett tufft motstånd och slutade på en sjundeplats.

1400734_625459414185157_1436853150_o

Johanna Johansson var nästa tjej att kalla sig nordisk mästare efter A-flickornas enmeterstävling. En stabil hoppning där de obligatoriska hoppen med begränsad svårighetsgrad såg riktigt bra resulterade i att hon, tillsammans med en jublande läktare, kunde konstatera att guldet var säkrat. Veronika hade några små missar på just de obligatoriska hoppen men kammade ändå hem bronset. Daniella Nero gjorde sedan Veronika sällskap i damernas enmeterstävling. Daniella inledde skakigt med hoppade upp sig, avslutade sin serie på ett bra sätt och kunde till sist plocka hem bronset till Sverige. Veronika som inte hade en toppendag under denna tävling slutade femma.

Dagens prestation stavas Johan Sandell. Johan mötte tufft motstånd i A-killarnas tremeterstävling men valde att möta konkurrensen med huvudet högt. Killarnas tävling är hittills NM/NJM:s bästa med hoppning av hög kvalitet och nervkittlande spänning på läktaren. När någon av killarna intog svikten tystnade läktaren och sekunden efter att de försvunnit genom vattenytan dånade hopphallen av jubel. Efter en fantastisk tävling satte Johan personligt rekord med poängen 508,90 och fick ta emot ett silver. Med tre killar över 500 poäng bådar denna åldersklass gott inför framtiden. Vi säger bra jobbat Johan och lyfter på hatten.

Johan Sandell, nöjd silvermedaljör på nya personliga rekordet 508,90 poängen

Sist men inte minst var det herrarnas tur att ta över 3m där Sverige representerades av Jesper Tolvers och Vinko Paradzik. För killarna gällde det att gå in i tävlingen och ta för sig i skarpt läge och det gjorde de. De gjorde båda en riktigt bra tävling med några småmissar i avsluten men med många fantastiska starter. Killarna fick dock se sig besegrade av Norges Espen Valheim som plockade hem guldet. Jesper tog silvret och Vinko bronset dryga poängen bakom Jesper. 

Skribent: Sofia Kuylser

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...