Hoppa till sidans innehåll

Simhoppare i SOKs satsning mot OS 2020

01 OKT 2013 15:52
Simhopparna Lina Forndal, Vinko Paradzik, Johanna Johansson, Veronika Lindahl och Frida Källgren är uttagna i det nystartade Utmanarprogrammet från Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Utmanarsatsningen är ett långsiktigt projekt som riktar sig mot aktiva som i utvecklingen befinner sig tre år ifrån att nå upp till kraven för intag i Topp- och talangprogrammet.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2013 16:48

Utmaningen är en del i det program som har som visionen att Sverige ska vara med att slåss om 20 medaljer på sommar- och vinter-OS 2020 och 2022.

Förbundet ges möjlighet att följa upp sina unga aktiva avseende träning, utveckling, insats med mera. Bland annat med individuella utvecklingsplaner. SOK ansvarar för centrala uppföljningar och gemensamma inspirationsaktiviteter, Youth Olympic Camps två gånger per år för alla aktiva och tränare som ingår i satsningarna. Förbundet leder själva sin satsning med stöd från SOK.

Simningen har sedan tidigare tagit ut sina aktiva till Utmanarsatsningen, läs mer om det här


- Utmanarstödet  ger förbunden ytterligare ett verktyg att jobba med sina ungdomssatsningar med kontinuerliga uppföljningar . Lust, glädje, utmaning och vilja är ledord. Klokhet och passion i kombination ger bra ungdomsidrott, säger Glenn Östh, som ansvarar för utmanarsatsningar på SOK.

Skribent: Anna Hammar

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...