Hoppa till sidans innehåll

SM-dubbel till Malmö KK

29 JUN 2012 19:16
Den första SM-dagen avslutades med två guld till Malmö KK
  • Uppdaterad: 28 JUN 2013 12:53

SM i simhopp genomförs denna helg i de två städerna Örebro och Karlskoga.

Under fredagens tävlingar tävlades det i Örebro i grenen Höga hopp för både damer och herrar. Detta då Karlskoga inte kan erbjuda höga hoppning.

Segrade i herrarnas hoppning gjorde Christofer Eskilsson från Malmö KK. Christofer Eskilsson är en av två svenska simhoppsrepresentanter på årets OS i London. Christoffer Eskilsson hoppade stabilt och flera av de riktigt svåra hoppen visade han under dagens tävlingar att han kan få till med rejäl spets.
Hans närmste konkurrent, Jesper Tolvers från Stockholmspolisens IF, har i stort samma svåra hoppserie som Christofer Eskilsson. Jesper Tolvers hade ett par missar och slutade tvåa. På tredje plats kom Erik Määtte från Södertälje SS. Han har en enklare serie men har också framtiden för sig.

I damernas Höga hopp tävling blev det dubbelt Malmö KK på prispallen. Julia Lönnegren segrade före Ellen Ek. Julia Lönnegren som lagt mycket tid på träning i USA visade en fin styrka i sin hoppning. Ellen Ek tillhör en yngre generations hoppare och har en enklare hoppserie vilket ger en större poängdiff mellan de två i resultatlistan. På tredje plats kom från Stockholmspolisens IF - Josefine Jähle.

Lördag och söndag fortsätter SM-tävlingarna i Karlskoga. Då med bland annat OS-hoppet Anna Lindberg som tävlar på hemmaplan. 

Skribent: Mickey Missler

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...