Hoppa till sidans innehåll

Rapport från YOG

27 AUG 2014 09:32
På måndagen var det äntligen tävlingsdax för Veronika här på ungdoms OS. Hon gick ut som nummer 4 i det 12 tjejer starka startfältet och fick en kanonstart med att göra en och en halv tyska på 7,5 poäng i snitt.
  • Skapad: 27 AUG 2014 09:32

Veronika fortsatte att hoppa bra fram till isander som hon missade lite på över, gjorde sedan helskruven okay och fick med sig 191 poäng från obligatoriska hoppen. Valfria hoppen var lite skakiga men en bra två och en halv bakåt i gruppering gjorde ändå att hon slutade på 9:de plats med slutpoängen 386,10.

 

YOG Veronika Final

Veronika laddar för finalen


Finalen gick av stapeln klockan 17.00 lokal tid, Veronika hade bestämt sig för att satsa allt i den tävlingen och som hon själv sade inte åka från OS och ångra att hon inte hade gjort allt hon kunde. Jag tycker att hon gjorde precis det, hon inledde tävlingen med att göra en bra två och en halv tyska i gruppering som sedan följdes upp med en två och en halv volt framåt med helskruv där hon gjorde en sats med alldeles för mycket framåtlut vilket resulterade i att hon inte kunde svinga sina armar utan hoppade iväg helt utan armsving, hon kom otroligt nog rund ändå men gjorde ett kraftigt underslag och fick inte så bra poäng på hoppet. Nästa hopp var två och en halv bakåt där hon gör en fantastisk start men sträcker tyvärr lite sent. Veronika avslutade sedan tävlingen med en bra tre och en halv framåt. Tyvärr så gör Veronika poängmässigt en sämre tävling i finalen men inställningen och viljan att göra finns verkligen där. Veronika slutade på en 11:te plats med poängen 374.05 vann gjorde den fantastiska kinesiskan Wu Shengping med poängen 492,05.

 

YOG Veronika presentation

Presentation inför finalen


Nu väntar sista tävlingen som är ett teamevent där 1:an från killarnas 10 meters tävling hoppar tillsammans med 11 från tjejernas 3 meters tävling, 2:an med 10:de placerade tjejen osv. Detta innebär att Veronika imorgon hoppar i par med vinnaren i dagens tävling Hao Yang som idag hade otroliga 665 poäng i finalen på 10 meter. Tävlingen går till så att varje hoppare ska göra tre hopp där minst ett hopp ska göras från vardera höjd. Veronika som absolut inte är någon 10 meters hoppare har varit väldigt nervös för detta hopp, men gjorde sitt hopp på träningen idag. Hon har valt att göra handstående med volt i pik och den var väldigt bra på träning och nu känner hon sig lugnare. De övriga hoppen hon ska göra är två & en halv tyska och tre & en halv framåt från tre meter.

Temevent börjar klockan 16:00 lokal tid (10:00 svensk tid).

 

Av: Joakim Nyström

Skribent: Paula Sinkkonen

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...