Hoppa till sidans innehåll

Rapport från GP i Madrid

27 FEB 2013 13:11
GP i Madrid 13-17 februari 2013 blev min första resa som tränare och ledare för det svenska laget. Jag fick under resan möjlighet att lära mig många nya saker. Söka upp information, se till att alla aktiva lämnat in sina hopplistor, gå på tekniskt möte (vilket var en intressant upplevelse) och se till så att allt fungerade på bästa sätt för hopparna både i och utanför bassängen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:39

Jag måste framför allt säga att Johanna, Veronika, Vinko och Jesper är en fantastisk grupp och känslan är att de fungerar väldigt bra tillsammans!

G5KLXg55fHHnXmtqK10T

 

 

Johanna och Veronika gick in med mycket nervositet i den individuella tävlingen vilket resulterade i en aning spänd och avvaktande hoppning. Tjejerna gick in med en helt annan attityd i synchrotävlingen och båda två utstrålade en helt annan säkerhet i sig själva och hoppningen. Vi pratade om att de borde försöka dra nytta av varandra även när de tävlar individuellt för att hitta glädjen. Vi pratade även om att det är läge att ta nästa steg vad gäller svårare hopp.

MKnazqCVyVxhfdVBePNK

 

Jesper tog en bronsmedalj vilket var jätte roligt, en medalj är alltid en medalj och sådana vill vi ha fler=)

tF6eOiTPBsi8AwuHYV5W

 

Vinko visade stor motivation och vilja under träningen och gick in med bra inställning i tävlingen.

Jag tror mycket på att ge hopparna möjlighet att få komma ut och tävla mer. Det skapar förutsättningar för hopparna att känna sig bekväma i tävlingssituationer med tuff konkurrens.

Tävlingsplaneringen har blivit ett viktigt verktyg för att hopparna ska kunna lägga upp en plan inför varje enskild tävling, utvärdera sina prestationer, lära sig vad som var bra och vad som var mindre bra. Allt för att varje enskild hoppare ska skapa bästa förutsättningar för att prestera som bäst när det gäller som mest.   

Något som jag saknar är en detaljerad plan för vad hopparna ska göra dagarna innan tävling. Vilka övningar ska göras hur och när och hur ska simhoppningen läggas upp. Även tankar kring vad man kan göra efter avslutad tävling för att vara förberedda till nästa uppdrag.

 

Tack för en rolig resa!

Anna Lindberg

Skribent: Anna Hammar

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...