Hoppa till sidans innehåll

Rapport Ungdomslyftet camp 6 - 2018

17 DEC 2018 12:32
Camp 6 genomfördes i Malmö. 17 aktiva samt deras tränare deltog i camp 6. Lägret blev mycket lyckat och många olika aktiviteter genomfördes under dessa 3 dagar.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2018 12:32

På programmet fanns följande: Gymnastik, fäktning, simhopp, kostföreläsning, mental träning samt genomgång av de aktivas egna utmaningar (från camp 5) stod på programmet.

Misha har gjort en ITP, ”Individual Technical Profile” på samtliga aktiva. Allt material är utskickat till tränarna som i sin tur går igenom detta med de aktiva. Ett ITP protokoll som alla föreningar kan använda sig av finns på hemsidan under fliken Ungdomslyftet.

Vi har under hösten 2017 och 2018 gjort ett försök, för att se hur de aktiva som tränat varierat och hur mycket mellan två närliggande tävlingar har presterar. Resultatet har varit att vid båda tillfällena har de aktiva presterat väldigt bra på den andra tävlingen. Sammanfattningen blir, låt de aktiva träna olika saker så att hjärnan stimuleras. Allt behöver inte vara simhoppsträning. Viktigt att vara medveten om att ett internationellt juniormästerskap oftast går under 7 dagar. Under den tiden gäller det att hålla uppe den fysiska statusen då de olika klasserna är utspridda under hela mästerskapet.

De aktiva har nu under ett års tid fått stor kunskap inom många ämnesområden. Nu gäller det för såväl aktiva som tränare att göra de förändringar som behövs. Vi har fått många verktyg att kunna använda i det dagliga arbetet hemma i klubbarna. 

Ulrika Knape-Lindberg
Sportchef/Förbundskapten

Skribent: Nathalie Dahlqvist
Epost: Adressen Gömd

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...