Hoppa till sidans innehåll

Rapport Ungdomslyftet camp 5

29 OKT 2018 14:30
Den 27-30 september 2018 arrangerades det femte lägret i projektet ”Ungdomslyftet” och denna gång var Västerås värd.
  • Skapad: 29 OKT 2018 14:30

Innehållet vid detta läger var endast landträning då det är en av de viktigaste parametrarna i simhopp samt att tiden är gynnsam att lägga grunden till en bra fysik. Boendet var beställt på Björnögårdens campingstugor. Där bodde vi i stugor som innehöll allt från 3 bäddar till 10 bäddar. En härlig naturupplevelse och ett viktigt inslag i vår utbildning. Det kan vara lite problematiskt ibland att inte ha toalett och dusch i varje stuga då det regnade och blåste storm. Men som sagt ”Yttre svårigheter ger en inre styrka”.

Programmet innehöll i huvudsak landträning. Vi hade tagit hjälp av en fantastisk gymnastiktränare, Jimmy Ekstedt. Jimmy gav oss precis de saker som en simhoppare har nytta av att kunna för att få en än bättre kroppskontroll. Jimmy var också mycket intresserad av att lära sig mer om biomekaniken i simhopp. Vi hoppas att vi kan använda oss av Jimmys kompetens i fler sammanhang i framtiden.

Balett träning stod också på schemat. Balett är en bra träning för simhoppare då hållning och utstrålning är viktigt.

Vi fick också chansen att prova på Spinning och Core på Friskis och Svettis. Även det ett bra komplement till den andra träningen. Viktigt att träningen blir varierad så att det fortfarande är kul att träna och att man utmanar sig själv inom olika områden.

Emma Lindblom RF var än en gång med oss i vårt arbete i att ”Optimera prestationen med hjälp av maten – bra vanor i vardagen”.

Äventyrsbanan ute på Björnön var ett uppskattat inslag under helgen.

Tester genomfördes på söndagen. Ytterligare ett par tester hade lagts till efter den föreläsningen vi fått vid Simidrottskonferensen av Gareth Ziyambi som är fysio för ”British Diving”. Det var stående längd samt enbenshopp, vänster och höger med landning på två ben.


Ulrika Knap-Lindberg
Sportchef/Förbundskapten

 

Skribent: Nathalie Dahlqvist
Epost: Adressen Gömd

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...