Hoppa till sidans innehåll

Rapport 1 från Dresden Youth Diving Meet

22 APR 2015 18:56
Den svenska truppen bestående av 7 hoppare, 2 tränare och 1 domare anlände till Dresden på måndagskvällen.
  • Skapad: 22 APR 2015 18:56

Resan som gick ifrån tre olika platser flöt på bra och alla var på gott humör när vi möttes upp på hotellet. Efter en liten välkomst träff så var det dags att gå och sova och ladda för träningen på tisdagen.

Tisdag:
Sverige var indelat i träningsgrupp 3 tillsammans med 8 andra nationer, förmiddags träningen gick bra och det var lugnt i hopp anläggningen då endast 4 länder hade anlänt till Dresden. Hopparna hann med massor av hopp under första dagen och kunde i lugn och ro känna på sviktarna och välja ut den som passade bäst. Till passet på eftermiddagen hade det kommit några nationer till men det var ändå inte så mycket hoppare, så vi slapp stå i kö och vänta. Träningen flöt på bra och alla var glada och nöjda med dagens träningspass.

På träningen på onsdagen var alla nationer på plats och det var betydligt mer livat i hallen. De svenska hopparna höll en hög kvalitet på träningen och hoppade bra trots lite längre väntetid både på sviktarna och i tornet.

Imorgon startar tävlingarna som alla har längtat efter. Först ut i tävlingsarenan är Emma Gullstrand som tävlar i b-flickor 1 meter. Sedan fortsätter tävlandet med Axel Dahl som tävlar a-pojkar 3 meter, försökstävlingarna avslutas med att Ellen Ek tävlar i a-flickor höga hopp. Vi har förhoppningar om att vi får några finalplatser redan under första dagens tävlingar.

Fler rapporter kommer under tävlingsdagarna.

Av: Joakim Nyström

IMG_2102

Skribent: Paula Sinkkonen

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...