Hoppa till sidans innehåll
NM/NJM2013

Nio medaljer till Sverige under första dagen av NM/NJM

29 NOV 2013 13:13
Det blev en bra start för de yngsta deltagarna i NM/NJM under fredagen när Felix Raftewold inledde mästerskapen i Norge med första svenska guldet. Efter första tävlingsdagen är Sverige nio medaljer rikare.
  • Skapad: 29 NOV 2013 13:13

Vi syntes mest, hördes bäst och inledde starkast när de nordiska mästerskapen kickade igång under fredagsmorgonen i Kristiansand. Med den gulblåa hejarklacken i ryggen intog C-pojkarna Felix Raftewold och Simon Dimopoulos enmeters svikten. Både Simon och Felix gjorde en fin tävling med mycket bra teknisk hoppning som med mer mängdträning ser lovande ut inför framtiden. Felix kammade hem Sveriges första guld och Simon tog bronset.

Sarah Petersen och Emma Gullstrand var näst på tur i C-flickor 3m. Båda tjejerna visade upp stabil hoppning. Sarah tog silvret och Emma placerade sig på en femteplats endast fyra poäng från bronset. För Emmas del är det bara svårighetsgraden som fattas i hoppningen. B-pojkarna Erik Gundersen och Jacob Stoltz tävlade sedan på 3m. För Eriks del var hoppningen lite ojämn med riktigt bra toppar men tyvärr också några dalar. Jacob gjorde en fantastisk tävling där han presterade på topp men precis som för Emmas del så fattas där lite svårighetsgrad. Jacob landade på en 7:e plats och Erik slutade femma.

Sarah Petersen på silverplats

Alice Löf Ersson och Wilma Stålarm var de B-flickor som representerade Sverige under höga hopp där Wilma till klackens hejarop plockade ett brons och Alice slutade som fyra. De högre höjderna intogs senare under dagen av A-flickorna Emelie Wall och Ellen Ek samt av Isabelle Svantesson och Emelie Wall i damernas seniortävling. Alla fyra genomförde sin respektive tävling med fina starter men  också med trubbiga avslut som drog ned domarpoängen. I A-flickornas tävling plockade Emelie ett silver och Ellen slutade på en fjärdeplats.

En vass Johan Sandell presterade på topp för Sveriges räkning under A-pojkarnas enmeterstävling då han slog personligt rekord och placerade sig på en fin fjärdeplats. Vinko Paradzik och Jesper Tolvers representerade Sveriges seniorherrar på en meter. Vinko nådde tyvärr inte sin högsta nivå på alla sina hopp i serien och slutade på bronsplats. Jesper visade upp en jämn hoppning i tävlingen och tog fjärdeplatsen. På juniorsidan plockade de svenska synkrolagen på tre meter hem ytterligare två medaljer då Oscar Raftewold och Jacob Stoltz tog brons i ett tufft startfält och Felicia Granath tillsammans med Ellen Ek klättrade högst upp på pallen, tog emot guldet och sjöng Sveriges nationalsång.

Guldtjejerna Felicia Granath och Ellen Ek

Första tävlingsdagen avlsutades på bästa möjliga sätt då "Team Event" tävlingen bjöd på både underhållande hoppning och hög ljudnivå på läktaren. Lina Forndal och Jesper Tolvers tog Sverige till en bronsplats efter lite ojämn hoppning av laget. Jesper blev också historisk under tävlingen när han som första nordiska simhoppare tävlade med hoppet tre och en halv volt bakåt i pik (207B) och gjorde det på 72 poäng. Imorgon fortsätter vår resa mot nya nordiska framgångar. Ni hittar oss på vänstra läktarhörnet med tutor i händerna och hejaropen på tungorna. Team Sweden är taggade, vi ses väl på www.livedive.org när tävlingarna drar igång igen vid 10?!

Skribent: Sofia Kuylser

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...