Hoppa till sidans innehåll

Intensiv helg för Landslaget

03 APR 2016 13:55
En intensiv tävlingshelg är över för denna gång. Två svenska teams har varit iväg på tävlingar i England respektive till Ukraina. Jesper Tolvers har samtidigt varit iväg på GP-tävling i Puerto Rico.
  • Uppdaterad: 04 APR 2016 08:35

Teamet som åkte till Kiev deltog i de öppna Ukarinska mästerskapen. En tävling som blev precis som förbundskapten Ulrika Knape-Lindberg hade hoppats. En mycket bra förberedelse inför EM som startar i London den 9/5.

De deltagande hopparna presterade alla goda resultat under tävlingarna. Emma Gullstrand hade en bra och stabil hoppning då finalen i 3 meterstävlingen avgjordes. Hon slog personligt rekord med 14 poäng och slutade på en fin 6:e plats. Frida Källgren fick inte riktigt till det men hon har tre nya hopp i sin serie och de ser lovande ut så det kommer att bli jättebra framöver.

I grenen 10 meter för damerhoppade Isabelle Svantesson en bra försökstävling där hon var endast en poäng från EM kvalet. I finalen sedan slutade hon på en 4:e plats. Ellen Ek hade inte sin bästa dag men slutade ändå på en 6:e plats och även hon tar med sig positiva saker från tävlingen. I synchrohoppningen från 10 meter tävlade Isabelle och Ellen ihop och slutade då på en 3:e plats där de höjde sitt personbästa med 37poäng i sin andra tävling. Det är skönt att se att träning lönar sig. 

Vinko Paradzik gjorde även han en mycket fin hoppning under tävliungarna och placerade sig bland annat på tredje plats i grenen 1m herrar. Vissa hopp var helt underbara och belönades med åttor andra var väldigt bra i starten med små missar i slutet. När allt i hoppen kommer att stämma så kommer slutpoängen att bli hög. 

Det andra teamet som var i väg på landslagsuppdrag gästade British Elite Junior National Championships i Plymouth, England. 
Pojkarna som representerade det svenska teamet var Zackarias Pettersson, Richard Iliste, David Ekdahl och Elias Petersen.

Flickorna som var med var Emma Johansson, Amanda Lundin och Emilia Nilsson-Garip. De sist två nämnda lyckades i flickor C 1 meter placera sig på plats två och tre. På tre meter blev det en fin tredje plats för Emilia medan Amanda fick nöjet efter deltagande i höga hopp att ställa sig högst upp på prispallen med mycket fina poäng i bagaget.

 

På andra sidan av vår värld har Jesper Tolvers deltagit i GP-tävling i Puerto Rico. Jesper meddelar att hoppningen inte var helt perfekt men det fanns ändå mycket gott i den och det räckte till en 5:e placering under 10-meterstävlingen. Jesper har nu åkt vidare till Kanada där nästa GP avgörs.

Skribent: Mickey Missler

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...