Hoppa till sidans innehåll

SM dag 1

26 JUN 2014 20:42
Första dagens SM är avklarad och det blev medaljregn över hopparna från SPiF.
Sofia Kuylser rapporterar.
  • Skapad: 26 JUN 2014 20:42

Efter första SM-dagens finaler kan vi kora en ny svensk mästarinna i höga hopp. Isabelle Svantesson från Stockholms Polisens IF var den tjej som vågade ta för sig mest uppe i hopptornet, med en lika stabil hoppning som i försöken tog Isabelle täten och höll ihop hoppningen från början till slut. Även om slutpoängen var något högre under förmiddagens försökspass så bådar formen gott inför EJM och förhoppningsvis kommer hon att kunna plocka fram det där lilla extra i nästa vecka. Regerande svensk mästarinna i höga hopp, Emelie Wall (Stockholms Polisens IF), fick kliva ned två steg på pallen och glädjas åt ett brons (poängen 177,65) medan Wilma Stålarm (Malmö KK) med en jämn hoppning överraskade och tog hem silvret med poängen 192,15. Wilma, som är B-junior, tävlar även hon för den svenska flaggan under nästkommande veckas junior EM och ser taggad ut på att tävla. Isabelle segrade med poängen 208,75.

Under herrarnas final i tornet var det Jesper Tolvers (Stockholms Polisens IF) som höll i taktpinnen. Från första hoppet hade han greppet om sin tävling. För nog var det Jespers tävling, om inte annat skvallrar poängen om så. Jespers slutpoäng 437,55 är nära tvåhundra poäng mer än vad silvermedaljören Jacob Stoltz, även han Stockholms Polisens IF, hoppade till sig (239,70). Poängen innebar även ett nytt personbästa för Jesper som under tävlingen hoppade på riktigt hög nivå och dessutom plockade ned sina hopp fint, det ser fint ut inför sommarens EM för Jespers del. Det blev sedan trippelt upp för Stockholms Polisens IF i och med bronsplatsen för Johan Sandell dryga tio poäng bakom Jacob.

Trots fina prestationer på hög höjd är det svenska startfältet för tunt. Tolv damer och fyra herrar som tävlar SM i höga hopp är inte synonymt med konkurrens, blod, svett och tårar eller nagelbitare. Det är snarare en simhoppssammankomst. Förhoppningsvis kommer de lovande juniorer som visar framfötterna ute i landet i sinom tid att bjuda de gamla simhoppsrävarna på större motstånd. Fram till dess glädjer sig simhoppssverige åt den form våra absolut bästa hoppare visar upp inför kommande internationella tävlingar i sommar.

Imorgon är det dags igen när damerna intar 3m och herrarna rockar loss på 1m med start klockan 10.

Skribent: Mickey Missler

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...