Hoppa till sidans innehåll

9:e plats i teamevent för Veronika

27 AUG 2014 15:07
Eftermiddagens teamevent gick inte riktigt som vi hade hoppats på. Lag Sweden/China fick en bra start med Veronikas handstans med volt från 10 meter som sedan följdes upp av Hoa Yang som gjorde huvudhopp bakåt på 9 or.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2014 15:11

Andra omgången inleddes av Veronika som gjorde en bra tyska två & en halv volt, nu var det kinesens tur att göra tre & en halv mollis från 10 meter, han visade att även kineser har nerver och sträckte alldeles för tidigt vilket resulterade i ett kraftigt underslag. Inför tredje och sista omgången låg paret på 8:de plats och Veronika kände att hon behövde sätta sitt sista hopp perfekt. Det blev lite för mycket vilja och nervositet tyvärr, hon missade satsen totalt och kom knappt runt på sin tre & en halv framåt, att sedan Hoa Yang gjorde sitt sista hopp på 91 poäng hjälpte inte utan paret kom på en slutlig 9:de plats. Vi gratulerar istället Norge och Daniel Jensen som i par med Mexikanskan Alejandra Orozco tog guld medaljen.

Vi summerar detta ungdoms OS med en 11:te plats individuellt och en 9:de plats i teamevent. Både jag och Veronika har fått oerhört mycket erfarenhet och lärt oss mycket av vad ett stort mästerskap som OS handlar om. Nu är det avslutning imorgon och hemresa på fredag. Sedan väntar träning på hemmaplan innan Veronika ger sig av till JVM i Ryssland.

 

Av: Joakim Nyström

Skribent: Paula Sinkkonen

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...