Hoppa till sidans innehåll
Mallorca Open 2016

Segrar på Mallorca Open

06 APR 2016 16:01
I helgen avgjordes en riktig klassiker vad det gäller masterstävlingar med lång tradition. På Mallorca avgjordes Mallorca Open för tjugoandra gången och som vanligt med ett antal framgångsrika svenskar på startpallen. En av de simmare som var med var Harriet Bure och här kommer en liten rapport från tävlingen
  • Skapad: 06 APR 2016 16:01

"En årligt återkommande masterstävling som arrangerades för 22:a året.Det här är en tävling för alla masters simmare, både snabba och erfarna, samt de som nyligen startat upp. Istället för att åka på EM och VM är det här en härlig utflykt och dessutom få en chans att se de vackra Mallorca om man stannar ett par dagar innan de stora turistströmmarna kommer igång.

Det är en trevlig tävling där man simmar om en trofé – samtliga 50 sträckor samt 100 medley. I år deltog endast sex simmare från Sverige. Tre Hellas simmare, Peter Bergengren, Mattias Kroner och Bengt Furberg. Rolf Tegelback från Sundsvall, Ulrika Andersson, Varberg och från Örebro Harriet Bure som var här för 3:e gången. Rolf Tegeback och Ulrika Andersson var helt överlägsna i resultatlistorna med 5 respektive 4 grensegrar.  

Nämnas bör också simlegenden Peter Bergengren med en start och lika många segrar!

Övriga svenskar gjorde bra ifrån sig och hade minst en grenseger med sig hem i sitt bagage."

Resultatlistan hittar du här:

Skribent: Hasse Nilsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...