Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Masters-VM i simhopp

11 AUG 2014 09:19
Mickey Missler har varit på plats i Montreal när Masters-VM i simhopp avgjordes. Här förljer hans rapportering om de svenska framgångarna.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2014 09:25

Foto: Ett glatt gäng hoppare är laddade för MastersVM i Montreal

 

DAG 1:

Två tredjeplatser på MastersVMs första dag. Tunde Maday och Gunilla Etsare knep dessa i hård konkurrens på enmetersvikten. Även övriga hoppare i truppen har oxå varit i farten idag med fina resultat. Alla tjejerna har tävlat 1m och Helena Troili hade där även en mycket fin 6:e plats. Per Lövgren tävlade 3m.

DAG 2:
Under förmiddagen idag  har Per hunnit tävla 1m och blev 7:a bland 18 startande. Ett mycket bra resultat i sammanhanget. Undertecknad har dömt ett antal grenar som varit roliga och intressanta från vissa länders deltagare. Extra imponerande att se damer i ålder 80+ hoppa med spänst och härlig stil.

Dag två av MastersVM i Montreal avslutades med prisutdelningar och vi fick åter nöjet att få se Gunilla Etsare ta emot ytterliggare en bronsmedalj för sin fina insats på tre meter samt en silvermedalj till Tunde Mayday då värsta konkurrenterna i hennes åldersgrupp inte kunde fullfölja tävlingen på tre meter.

DAG 3:

Efter flera dagar i Montreal med strålande solsken och ca 27-32 grader fick vi idag någon regnskur och svalare väder. Det hindrade dock inte våra hoppare att prestera bra under sina tävlingar. Tilläggas kan att förkylningar härjar hos några av oss i "svensklägret". Helena Troili hoppade 3m idag och Helena Göransson hoppade höga. Båda slutade på fina 6:e platser vilket här ger en fin medalj att ta med hem. Även Per Lövgren och Åsa Mossmyr hoppade idag höga. Per slutade på fin 8:e plats av 18 och Åsa slutade på en 11:e plats av 14.

Dag 4:
Tre tävlingar - tre brons för Gunilla Etsare. Idag kom medaljen i höga hopp och fler medaljer kan det ännu bli då Gunilla hoppar synchro med Åsa Mossmyr på masterVMs sista dag. Även Helena Troili fick medalj i sin åldersklass för sin fina 5:e plats på höga. En gren som hon funderade på att hoppa av men jag är glad att hon genomförde den.


DAG 5:
Femte och sista dagen av MastersVM i Montreal avslutades med en positiv överraskning. I dagens synchrotävlingar bildade Åsa Mossmyr & Gunilla Etsare ett team samt Helena Troili och Helena Göransson ett team. De tävlade i samma grupp på både tre meter samt på höga. Totalt var startfältet elva lag stort.
Bäst gick det på tre meter för båda teamen. Troili/Göransson såg först ut att sluta på 7:e plats när resultatlistan presenterades men vid prisutdelningen presenterades de med placering 6 vilket innebär en medalj i dessa sammanhang. De fick dock se sig slagna av Mossmyr/Etsare som knep 4:e platsen.

Som t.f. tränare på plats är jag stolt över detta härliga gängs placeringar under de fem tävlingsdagarna. Var placering har varit välförtjänt och det är kul att se att de var så konkurrenskraftiga i sina respektive grenar.

Skribent: Anna Hammar

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...