Hoppa till sidans innehåll

Kvalperiod till Masters-SM införs

03 FEB 2016 10:25
Som tidigare meddelats kommer det Från och med Masters-SM 2016 införs en kvalperiod. Här kommer förtydligande information kring detta.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2016 11:40

Kvalperioden innebär att de tävlande ska ha uppnått den tid de anmäler sig på under de senaste två kalenderåren. Kvalperioden räknas från den 1 januari, två kalenderår innan mästerskapet dvs för masters SM 2016 ska tiden ha uppnåtts efter den 1 januari 2014. Denna regel tillämpas enbart på våra mästerskaps arrangemang (SM).

Anledning till införandet av kvalperioder för Masters, är att äldre simmare oftast inte blir snabbare, utan presterar långsammare tider med åren. Fördelarna med den nu införda kvalperioden är att tävlingsheaten blir mer tidsmässigt jämna och bättre seedade i åldersgrupperna.

Svenska Simförbundet eftersträvar och har som målsättning att öka antalet masterssimmare och antalet deltagare på mästerskapstävlingar. Tack vare införandet av kvalperioder kommer tävlingsarrangörerna kunna tidsberäkna tävlingarna bättre och våra mästerskapstävlingar blir mer tidseffektiva vilket gör att vi kommer att ha kapacitet att utöka antalet tävlingsdeltagare.

För att uppnå en tid inom kvalperioden, kan de tävlande simma någon av de sanktionerade simtävlingar som anordnas runt om i Sverige. Antingen sanktionerade masterstävlingar eller simtävlingar med mastersgrenar.

Skribent: Anna Hammar

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...