Seminarier Söndag

Nu är vi framme vid sista dagen på Simidrottsforum 2015 men innan vi tackar för denna gång så har vi några inspirerande seminarier kvar att lyssna på. Mellan klockan 09.00-10.30 så finns det två olika seminarier att välja mellan, som presenteras nedan och efter kaffe och mingel bland utställarna, så kommer Jim Thuresson att föreläsa mellan klockan 11.00-12.30, mer information om vad han kommer föreläsa om finner du också nedan. 

 

Seminarier Söndag kl. 09.00-10.30

Motiverande samtal- en handbok för coacher och tränare inom idrotten, Henrik Gustavsson och Malin Sjöström.

Motiverande samtal (MI) är en samtalsmetod som skapar samarbete och delaktighet. Den kan vävas in som en naturlig del i arbetet som coach och tränare och underlättar bland annat för att stärka idrottarens motivation, möta oengagerade och stötta dem som är osäkra. Vi vill väcka nyfikenhet och reflektioner över hur man kan bemöta och kommunicera för att skapa ett motiverande klimat. 

Henrik-l-gMalin_Sj-str-m_Facebook_HFA1234_-2-_-2-

Henrik Gustavsson och Malin Sjöström

Henrik Gustavsson är docent i idrottsvetenskap vid Karlstads universitet där han forskar i idrottspsykologi och undervisar i idrottscoaching på idrottsvetenskapliga programmet. Malin Sjöström har en magister i psykologi med inriktning idrott. Malin arbetar med idrottspsykologi och ledarskap och anlitas av såväl Riksidrottsförbundet som enskilda idrottsförbund. 

 

Ge barn ett försprång i livet genom att låta dem simma, Ulrika Faerch.

Barn kan lära sig simma innan de kan gå, om de får lov. Att du lär dem det rätt från start ger dem möjligheter att till fullo utveckla sitt potential.
Men att lära sig att simma, det är bara toppen av isberget. Simning kan bjuda på så mycket mer, mera än de flesta idag känner till. Under föreläsningen dyker vi ner och lär mer om de unika möjligheter för utveckling som simningen kan bjuda på för både barn och föräldrar. Du får konkreta tips som kan ge dig inspiration eller väcka nya idéer och tankar.
Du får under föreläsningen konkreta tips och idéer till att erbjuda föräldrar och barn att simma i ett kvalitetsbaserat program där du ger du barn en kick-start i livet som är helt unik.

Ulrika f

Ulrika Faerch

En gång elitsimmerska idag en erfaren företagare, chef, föreläsare, författare familjerådgivare och expert i baby- och småbarns-simning. Med passion för att bidra till barn och föräldrars utveckling, upplevelser och lärande genom simning, föreläser hon nationellt och internationellt. Målet är att väcka uppmärksamhet och öka medvetandet om fördelarna och möjligheterna som simning under uppväxten har för både barn, föräldrar och deras relation.

 

Föreläsning Söndag 11.00-12.30

Personligt ledarskap, Jim Turesson

Föreläsning om attityder och inställningar, mentala bilder, goda vanor och om att bygga självförtroende. Han har en otrolig energi och kunskap om barn- och ungdomsledarskap. Med erfarenhet som förbundskapten i basketboll under 25 år vill Jim införa humant ledarskap. 

"Det handlar om att ge beröm, ge positiva signaler och att bry sig om"-Jim. Då skapar vi vinnande lag! 

Jim_Thuresson_1

Jim Turesson

Jim Turesson är idrottslärare. Han har också varit rådgivare i näringslivet, varit förbundskapten i basket och spelat basket i bl.a. USA. Att peppa människor hör till vardagen för Jim, som har en positiv livsinställning som är garanterat smittsam.   

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga