Valbara seminariepass lördag

Dag två på simidrottsforum kommer det att erbjudas valbara seminariepass, både på förmiddagen och efter lunch, och även en föreläsning av Michael Lemmel om den växande tävlingsformen Swimrun. Nedan följer en kort presentation av de intressanta seminariepassen och även mer information om föreläsningen av Michael Lemmel.

Valbara seminariepass Lördag kl. 11.00-12.30 

Best practice in the development of top youth swimmers in a high achieving youth club programme, Jon Rudd. 

Jon & Ruta Jan 2013 01

Jon Rudd, Head Coach of the England Team in 2014 and Olympic Gold Medal Coach

 

Framtidens IF – Vansinnigt viktiga vägval, Ola Svensson

Framtiden pockar på, ställer nya krav och utmanar, men ger också nya möjligheter att skapa och bygga nytt. Hur ska simidrotten kunna navigera i det till synes snåriga landskapet och vilka krav ställs på oss? Vi tar en titt på vad som händer runt omkring oss för att skapa en gemensam förståelseplattform över de vägval som blir viktiga för oss.

Ola Svensson

Ola Svensson

Jag är en västgöte som hittat hem i Norrland. Min idrottsvetenskapliga utbildning fick jag på Umeå Universitet och arbetar just nu både på SISU-distriktet i Västerbotten och på SISU Riks. Mitt hjärta klappar extra för barn- och ungdomsidrott och för att stötta föreningar i utvecklingsprocesser. Tränare i sonens handbollslag. Kämpar med mitt crawl, men måste tyvärr inse att jag simmar hellre än bra.

 

PW träning

Effektiv kombinationsträning, Paul Westergren

Jag har funderat länge på vad som är den bästa och enklaste träningsformen som kan bedrivas var som helst och av vem som helst. Jag har funnit att kombinationsträning samt träning i par är riktigt bra träning som ofta också är rolig. Vi prövar, tränar och diskuterar hur man kan anpassa formen specifikt för simträning utifrån mina övningar.

Paul westergren

Paul Westergren är idrottslärare och fotbollstränare. 

 

Tänk nytt och utveckla föreningens verksamhet

Hur kan din förening utvecklas för att tillgodose ungdomars önskemål och förväntningar och få dessa att stanna kvar längre i föreningen? Ta del av andra föreningars inspirerande satsningar och lär dig mer om vad Idrottslyftet kan möjliggöra för just din förening. 

 

Valbara seminariepass Lördag kl. 14.00-15.30

Morgondagens engagemang - ungdomsinflytande, Ola Svensson

Idrottsföreningens form har inte förändrats så mycket över tid, men någonting verkar ha hänt med engagemanget. Ibland säger vi inom idrottsrörelsen att eldsjälen är död. Men är det verkligen så? Hur ska vi få fler unga att engagera sig? Vi tittar lite närmare på ungdomsinflytande för att få kläm på hur morgondagens engagemang kan se ut.

Bild Magnus Kilger

Att motivera andra, Magnus Kilger

Magnus kommer att fokusera på olika teorier om motivation och de element som verkar vara centrala för att skapa motivation. Begreppet motivation är av intresse att ha som utgångspunkt. Tanken är att diskussonerna som kommer ske under föreläsningen ska mynna ut i en "tipslåda" för motivationsarbete inom en organisation, förening eller grupp. 

 

Breaststroke strategies and practices used in the development of Ruta Meilutyte. Jon Rudd, Head Coach of the England Team in 2014 and Olympic Gold Medal Coach. 

 

Lekfull kombinationsträning för barn och unga, Paul Westergren. 

En enkel och lekfull träningsform som är anpassad för barn och ungdomar upp till 14 år som kan bedrivas var som helst. Passet fokuserar på lekbetonade kombinationsövningar, enskilt eller i par där vi utgår ifrån att träna hela kroppen på ett kul sätt. Vi prövar, tränar och diskuterar hur man kan anpassa formen specifikt för simträning samt hur varje övning kan förenklas och/eller försvåras för att passa de barn/ungdomar du möter. 

 

Föreläsning Lördag 16.00-17-30

Swimrun- en tävlingsform som växer, Michael Lemmel

Michael Lemmel är grundare av ÖTILLÖ, och under föreläsningen kommer han prata om historien om ÖTILLÖ, varför Swimrun har fått fäste och hur den framtida utvecklingen kring denna tävlingsform ser ut.  

Lemmel

Michael Lemmel

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga