Bakgrund-Statuter

BAKGRUND

Till minne av Stickan Ohlsson har Svenska Simförbundet och Stockholmspolisens IF skapat ett stipendium att utdelas årligen till 1 ledare inom svensk simidrott som verkar i hans anda..

Stickan’s framgång var inte som tränare. Han egenskaper fanns på administrativ, ekonomisk och framförallt på social nivå. Inom SPIF var Stickan ”spindeln i nätet” när han, efter en kort karriär som polospelare, började bygga upp simsektionen inom SPIF. Från i princip ingenting skapade han, med sin unika ledarförmåga, i samarbete med Åke Lindhgren en av Sveriges framgångsrikaste simklubbar under många år. Han skapade kontaktnät och verksamheter som främjade den idrottsliga verksamheten och hade en oerhörd social förmåga att hålla samman simsektionen. Utöver simning var Stickan en drivande kraft för hela Stockholms- polisens idrottsförening med stora framgångar i flera idrotter.

Genom sin förmåga blev Stickan också engagerad inom såväl distrikts- som riksnivå. Med ledaruppdrag på landslagsnivå spred Stickan sina tankar och idéer över hela Sim-Sverige. Flera generationer av simmare minns Stickan som en uppskattad SM-starter

 

STATUTER

Stipendiet är avsett att ge stipendiaten möjligheter att vidareutvecklas i sitt ledarskap.

Stipendiet bör delas ut till en ledare som har och har haft stor betydelse för sin förening under lång tid, såväl socialt som verksamhetsmässigt, och dessutom ha verkat på distrikts- och riksnivå.

Stipendiet bör inte delas ut till ledare som har eller har haft sin huvudsakliga verksamhet som tränare.

Stipendiet kan endast erhållas 1 gång.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga