Hem / Barn & ungdom / Barnens idrott - inspiration och kunskap

Barnens idrott - inspiration och kunskap

Här nedan finns en samling länkar där man kan finna inspiration och kunskap om barnidrott. Det finns något för de flesta oavsett om man man startar upp en ny verksamhet eller vill utveckla en befintliga verksamhet. 

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom
Denna bok är väldigt bra att ha som utgångspunkt när man tränar barn och ungdomar. Längre ner på sidan finns några utdrag som man kan ta del av innan man beställt bokaen. På Sisu Idrottsböcker finns mycket olika material och kunskap att hämta för en ganska liten peng.
 

Tränarpasset.se
Här finns väldigt mycket artiklar, videos m.m. Klickar du på kategorin Barn & Ungdomsidrott radas alla artiklar i det ämnet upp. Här är en direktlänkt till en artikel om tabellsystem och seriesegrare i barnidrott som är väldigt intressant.  

En blogg om idrottspykologi
Här finns en hel del bra och lättlästa artiklar. Klicka tex. på etiketten Barnidrott eller något annat så finns det mycket att hämta. En intressant artikel är: Tvingar du ditt barn att idrotta? Bloggen drivs av Fredrik Weibull och Mikael Wallsbeck. Läs mer här.  

Bloggen Barnensidrott.se
En blogg som enbart är inriktad om barn och ungdomsidrott. Många artiklar som länkar till nya rön och forskarrapporter. 

Video om barns lärande - Sisu Idrottsutbildare  
En film för den som är ledare för barn inom idrotten eller förälder/annan vuxen till barn som idrottar. Framtagen av SISU Idrottsutbildarna - svensk idrotts utbildningsorganisation, som har massor av utbildningar som fungerar till flera idrotter. 

Centrum För Idrottsforskning 
Centrum för idrottsforskning har i uppdrag att initiera, stödja och informera om idrottsforskning. CIF ansvarar även för uppföljning av statens idrottsstöd. Här hittar du skarpa forskarrapporter. 

Idrottens Affärer 
Idrottens Affärer är en nättidning som vänder sig till alla som har ett intresse av det som händer i sportens värld och som inte är (idrotts) resultatfixerat. Här är en intresant artikel i ämnet barnidrott: För vem idrottar barn? 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga