Hoppa till sidans innehåll

Sommarens SM/Para-SM/JSM och Sum-Sim

26 MAR 2020 17:37
Vad händer med sommarens mästerskap i simning?
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 10:21

Vi får en del frågor om sommarens mästerskap i simning, SM/Para-SM/JSM och Sum-Sim, kommer att arrangeras? Och ut i fall att de arrangeras, kommer då kvalvillkoren att förändras?

Vi har idag inget svar på någon av frågorna då svaren beror på hur länge nuvarande tillstånd består. Det kommer dock en tidpunkt när vi måste bestämma oss och vi tittar nu på vilka faktorer som påverkar detta datum.

En stor faktor är hotellbokningar och där har arrangörerna för hela SM-veckan i Halmstad inlett en dialog med hotellen för att se om det går att harmonisera sista avbokningsdagen.

RF:s styrgrupp för SM-veckan har sitt nästa möte i slutet på april. Vi återkommer då med vad de kommit fram till.

När det gäller kval till mästerskapen så har en del föreningar startat mikrotävlingar, t.ex. träningsgruppsvis. För att begränsa behovet av funktionärer så tävlar man på två eller tre banor. De tiderna kan användas till kval om sanktion sökes (görs i Tempus) och de allmänna villkoren för en godkänd tävling upprätthålls.

Skribent: Kenneth Magnusson
Epost: This is a mailto link

 

Livetiming för Iphone

live-timing

I LiveTiming App kan du följa tävlingar live, få tillgång till startlistor, heatlistor och resultatlistor i realtid. Du kan även se resultat från tidigare tävlingar.

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link