Hoppa till sidans innehåll

Information kring kommande tävlingar och uttagningar

16 MAR 2020 15:05
Med anledning av den omfattande spridningen av coronaviruset och den snabbt föränderliga situationen som råder, så beslutade Svenska Simförbundet förra veckan att ställa in Swim Open. Vi ser samma utveckling med inställda tävlingar runt om i världen
  • Skapad: 16 MAR 2020 15:05

Det innebär att vi i dagsläget inte vet om och när planerade tävlingar kan genomföras framöver.

Landslagsledningen ser just nu över situationen och arbetar för att lägga en plan för hur de närmsta månaderna ser ut med den information och kunskap vi har i dagsläget.

Vi inväntar information från LEN huruvida EM och EJM kommer att genomföras. Om EM genomförs så kommer truppen att tas ut av förbundskapten utifrån en samlad bedömning och redan gjorda resultat och presenteras vecka 16.

Kvalperioden till NUM förlängs till den 7 juni och truppen meddelas vecka 24.

Eftersom trupperna till NUM och EJM inte kommer kunna tas ut förrän i juni, så kommer mästerskapslägret den 14-17 maj i Säffle att ställas in.

När det gäller OS, så planerar landslagsledningen i dagsläget utefter att tävlingen kommer att genomföras. Vi ser därför över möjligheten att tillsammans med våra nordiska länder eventuellt arrangera en OS-kvaltävling i början av juni. Denna tävling kommer i så fall även att vara kvaltävling till EJM. Mer information gällande detta kommer innan utgången av april månad.

Eftersom det idag är oklart hur spridningen av Corona kommer att se ut de närmsta månaderna, är det bästa du kan göra att sätta dig ner med din tränare och lägga upp en plan för er träning den närmsta tiden utifrån de mål du har för säsongen och de fakta vi har idag.

Vi har full förståelse för att denna situation är en påfrestning för dig som idrottare. Det är en ny, oklar situation som behöver hanteras.

  • Försök vara psykologiskt flexibel och anpassa dig till omvärldens förändringar.
  • Se din karriär i ett längre perspektiv.
  • Ge dig själv tid för självreflektion och samtal.
  • Hitta en vardag i denna nya situation.
  • Fokuseras på de kapaciteter du kan utveckla på längre sikt.

 Det kan vara bra att veta att de allra flesta i ung ålder som smittas av det nya coronaviruset blir mycket lindrigt sjuka, det är oftast som att få en enkel förkylning. För att minimera risken att smittas och ytterligare smittspridning bör du:

- Följ förebyggande åtgärder noggrant.  Handsprit har god effekt just på coronaviruset
- Sköt om dig som vanligt. Optimal kosthållning, 8 timmars nattsömn
- Undvik närhet med andra människor och folksamlingar
- Vänta två dagar efter sjukdom med symtomfrihet innan du återgår till träning och vardagsrutiner.
- Var klok, hantera situationen med omdöme och utmana inte.
- Ha tålamod, epidemin kommer att gå över. Men det måste ta sin tid.

Följande beslut gäller med den information vi har idag. Svenska Simförbundet följer utvecklingen kontinuerligt och kommer att informera om förändrade förutsättningar löpande.

Ulrika Sandmark, Förbundskapten
Jenny Gustavsson, Talangutvecklingsansvarig

Skribent: Anna Hammar

 

Livetiming för Iphone

live-timing

I LiveTiming App kan du följa tävlingar live, få tillgång till startlistor, heatlistor och resultatlistor i realtid. Du kan även se resultat från tidigare tävlingar.

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link