Hoppa till sidans innehåll

Två simhoppare klara för OS


Christofer Eskilsson och Anna Lindberg klara för OS

BB2233SMH

Simhopparna Christofer Eskilsson och Anna Lindberg tävlade förra helgen i World Cup på OS arenan i London. Det var sista chansen för simhopparna att tävla om en OS-biljett. Världseliten fanns på plats och Eskilsson satte nytt svenskt rekord i försöken på 10 m och hamnade till slut på en 11e plats i finalen. Något som nu gör att SOK den 2 mars har tagit ut honom att representera Sverige vid OS i London i sommar.

-Det här är en fantastisk dag för svensk simhoppning! Vi har vetet att Christofer hade kapaciteten att hoppa på den här nivån, säger Sportchefen Ulrika Knape-Lindberg, men det gäller att kunna plocka fram den hoppningen vid rätt tillfälle.

Anna Lindberg slutade femma slutade femma i finalen på 3-meterssvikten efter en fin hoppning där hon var endast tre poäng från tredjeplatsen.

- Det känns väldigt bra att Christofer och Anna nu har blivit klara för OS, säger Knape-Lindberg. Det innebär att de nu i lugn och ro kan förbereda sig på bästa sätt.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:52 Skribent: Anna Hammar

 

Livetiming för Iphone

live-timing

I LiveTiming App kan du följa tävlingar live, få tillgång till startlistor, heatlistor och resultatlistor i realtid. Du kan även se resultat från tidigare tävlingar.

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link