Hoppa till sidans innehåll

Simidrottare med funktionsnedsättning


För dig som ledare och har simidrottare med en funktionsnedsättning finns flera olika utbildningalternativ. I SISUs Grundutbildning för tränare, som rekommenderas till alla ledare inom simidrotten, finns valbara moduler om att möta idrottare med funktionsnedsättning och med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Hör av dig till ditt SISU-distrikt för att hitta din närmaste utbildning. Den valbara temafördjupningen kring “Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med en NPF", framtagen av RF/SISU & Attention hittar du här

En likvärdig temafördjupning tas fram i nära samarbete med Svenska Parasportsförbundet kring att möta idrottare med en funktionsnedsättning.

I utbildningen till Simidrottsledare, som lanserades under 2019, handlar en del av utbildningen om simidrottare med funktionsnedsättningar. SISUs Grundutbildning för tränare är dock ett förkunskapskrav för denna utbildning.

I simlärarboken på sidan 83-87 finns det information om olika funktionsnedsättningar samt parasimning och simundervisning för personer med funktionsnedsättning. 

Uppdaterad: 22 FEB 2019 11:31 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link