Hoppa till sidans innehåll

Veckans utbildningstips - övningsbanker för simidrottare

10 JUN 2020 13:19
Den här veckan tipsar vi om olika övningsbanker för alla simidrotter - både för träning på land och i vatten.
  • Skapad: 10 JUN 2020 13:19

Övningsbanker i alla simidrotter:

  • Övningsbank för simskola. Innehåller övningar för de olika simskolenivåerna. Övningarna utvecklar vattenvana och siminlärning och har inslag från olika simidrotter.
  • Övningsbank simidrott. Innehåller övningar som riktar sig till simkunniga. Det finns övningar på olika nivåer från alla våra fem simidrotter. Ni behöver inga förkunskaper inom simidrotterna för att kunna börja använda detta material, men vi rekommenderar att ledaren har erfarenhet av att leda någon simidrott.
  • Övningsbank landträning. Innehåller förslag på uppvärmning och övningar som tränar styrka och teknik. Ingen särskild utrustning behövs.

Dessa tre övningsbanker är framtagna i projektet Simidrott - Mer för fler och finns också i tryckt format. Kontakta er utvecklingskonsulent eller This is a mailto link så att vi kan skicka materialet till er. Simidrott - Mer för fler var ett prioriterat område i Svensk Simidrotts verksamhetsinriktning 2018-2019. Syftet med projektet är att skapa möjligheter för fler aktiva att få chansen att prova på flera simidrotter samt skapa möjligheter för föreningar att erbjuda fler simidrotter i sin verksamhet. Du kan läsa mer om projektet här och där finns också fler bra material som stöd till er verksamhet.

Övningsbank för vattenpolo

  • Övningsbank till boken Teknik för unga vattenpolospelare. Här hittar du filmer på övningarna som nämns i boken. Boken vänder sig till alla som vill lära sig grunderna i vattenpolo. Den är tänkt som en handbok där den intresserade kan slå upp relevanta teknikavsnitt men den kan även med fördel läsas från pärm till pärm. 

Övningsbank för simning

Övningsbanker för landträning för alla simidrotter

  • RörelsebankenRörelsebanken är framtagen av Gymnastikförbundet och är ett inspirationsmaterial med motorisk träning för barn mellan 7 och 12 år. Träningen fungerar på alla nivåer och kan genomföras så väl individuellt som i grupp. Filmade övningar blandas med färdiga träningsprogram.
  • Träningstips simhopp. Här finns samlade träningstips för bland annat styrka och rörlighet. Framtagna av det medicinska teamet för simhopp. 
Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link