Hoppa till sidans innehåll

Veckans utbildningstips - gör en utvecklingsplan

19 MAJ 2020 15:45
Ledarutveckling kan handla om allt från mästerskapserfarenhet till utveckling av pedagogik och ledarskap. Det är viktigt med fortlöpande kompetensutbildning, för att hålla sig ajour, bli inspirerad och skapa erfarenheter.
  • Skapad: 19 MAJ 2020 15:45

Engagerade, kompetenta och närvarande ledare är avgörande för all idrottslig utveckling. Oavsett om det handlar om ledare i simundervisningen, ledare för tävlingsidrottare eller ledare som strategiskt planerar och utvecklar verksamheten i föreningen så är det viktigt att ha en plan för att utvecklas. Som ett stöd till ledare och föreningar när det kommer till ledarutveckling har Svensk Simidrott därför tagit fram mallar för utvecklingsplaner.

  • Utvecklingsplan för ledare. Denna utvecklingsplan kan med fördel först fyllas i av ledaren för att sedan användas vid samtal med arbetsgivaren/ledaransvarig, oavsett om det gäller ideellt eller avlönat arbete.
  • Utvecklingspil. I utvecklingspilen identifierar ni ett nuläge och en önskad målbild. För att nå detta mål identifieras delmål på vägen som därefter bryts ner till aktiviteter, precisera och utveckla gärna dessa i mallen. Här kan det även vara bra att skriva ut vem som är ansvarig för respektive delmål och aktivitet samt planerad datum för när detta ska vara genomfört. 

 Fler råd och utbildningstips i och med Covid-19 hittar du här.

Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link