Hem / Utbildning / Nyheter från Utbildning / Inbjudan till den nya utbildningen Babysimsledare

Inbjudan till den nya utbildningen Babysimsledare

Svensk Simidrott bjuder in till den nya utbildningen Babysimsledare som ersätter utbildningarna Babysimsassistent & Babysiminstruktör som tidigare genomfördes som två separata utbildningar.

Under hösten kommer Svensk Simidrott att arrangera utbildningen Babysimsledare för första gången. Utbildningen kommer att genomföras både digitalt och i form av fysiska träffar i Helsingborg. Se nedan för mer information och anmälan.


Babysimsledare

1 september, 9-10 oktober & 20 november 2021, Helsingborg & Digitalt

Babysim är en aktivitet i vatten för barn upp till 2 år med fokus på lek utan prestationskrav. Babysim stimulerar barnet att träna motorik samt utveckla vattenvana och vattensäkerhet. Ett av målen är att barnet självständigt ska kunna ta sig i vattnet och under vattenytan, upp till ytan, sedan återvända tillbaka till bassängkanten, gripa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten. Ett delmål i babysim är sociala kontakter och att främja kontakten mellan barn och förälder.

Kursen Babysimsledare är en ny utbildning som ersätter utbildningarna Babysimsassistent & Babysiminstruktör som tidigare genomfördes som två separata utbildningar, men som numera alltså enbart kommer att vara en och samma utbildning. Utbildningen riktar sig till dig som vill få kunskap om hur verksamhet för de allra yngsta bör bedrivas. Efter avslutad utbildning blir man godkänd Babysimsledare hos Svensk Simidrott och har då vad som krävs för att själv ansvara för denna typ av verksamhet.

Du som tidigare har gått utbildningen Babysimsassistent får lov att gå denna kurs till en lägre kostnad på 3 000 kr/deltagare, och behöver heller inte vara med på den digitala träffen den 1 september eller genomföra Praktiken – Del 1.

För mer information och anmälan klicka här.
Sista anmälningsdag är söndagen den 22 augusti.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga