Hoppa till sidans innehåll

Allmänt om utbildning


Grundutbildning

Svenska Simförbundets ledarutbildning består av grundutbildning i respektive simidrott. Här utbildas simlärare och instruktörer/tränare på olika nivåer. Grundutbildningen innehåller en rad olika områden som ledarskap, föreningskunskap, fysiologi, teknik, metodik, kost m.m. anpassat för respektive nivå.

Utbildningsmaterial beställs via webshopen

Fokus på säkerhet och ansvar

För att säkerställa att alla ledare kan agera korrekt i nödsituationer ingår HLR (hjärt-lungräddning) som obligatoriskt förkunskapskrav till all grundutbildning för aktivitetsledare.

Vidareutbildning

Vidareutbildning är en fördjupning av något specifikt ämnesområde riktat mot en eller flera ledarkategorier. Den kan genomföras regionalt eller centralt som temakurser över en dag, kväll eller som helgkurs.

Konferenser

Konferenser genomförs ibland inom en simidrott och ibland gemensamt för alla. Det är ett bra tillfälle att vidga vyer oavsett om vi arbetar som tränare, styrelseledamot eller anställd. Konferenser ger stor möjlighet till erfarenhetsutbyte och många nya kontakter.

Grundutbildning för tränare och Idrottens grundtränarutbildning (GTU)

Svenska Simförbundet samarbetar med SISU Idrottsutbildarna. Grundutbildning för tränare och GTU 1 och GTU 2 är gränsöverskridande idrottsledarutbildningar som ingår i  SSF:s utbildningsstruktur.

För mer inspiration och ideér kring lärande, se gärna SISUs pedagogiska torg

Utbildningsstöd

Vissa utbildningar berättigar till utbildningsstöd via Idrottslyftet. En lista över vilka utbildningar det avser kan du hitta här. Föreningarna behöver inte ansöka om utbildningsstödet utan det betalas ut automatiskt (med vissa undantag). 

Uppdaterad: 12 JAN 2018 15:59 Skribent: Anna

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link