Hoppa till sidans innehåll

För idrottslärare & skolpersonal


För lärare

Vi erbjuder både Simärarutbildning för lärare och Fortbildningsdagar i vattenvana & simteknik för dig som jobbar i skolan eller fritidsverksamhet och vill kunna ge eleverna en kvalitativ simundervisning utifrån den nivå de befinner sig på, i syfte att klara av målen för simundervisning i LGR11. Dessa utbildningar arrangeras främst på efterfrågan och i samarbete med kommuner och/eller rektorsområden.

Oavsett om du väljer att gå simlärarutbildningen för lärare eller fortbildningsdagen kommer utbildningen att innehålla så väl teoretiska som praktiska moment. Kunskapskraven för simning i LGR11 kommer att gås igenom tillsammans med pedagogisk planering av simundervisning. Simningens ABC med fokus på att eleverna ska bli vattenvana och hitta glädje och trygghet samt siminlärning i de olika simsätten ingår också i utbildningarna, läs mer om . Allt för att ge dig verktyg att kunna möta eleverna efter deras förutsättningar i vattnet. I simlärarutbildning för lärare så ingår även livräddning.

Kontakta This is a mailto link om ni är intresserade av någon av utbildningarna. 


Att simma på olika sätt
Alla har olika förutsättningar att lära sig simma. Att ha en bra grund och vattenvana är första steget mot simkunnighet. Genom att erbjuda och tillåta olika simsätt hos eleverna kan hänsyn tas till individuella skillnader i motorisk utveckling och fysiska förutsättningar, vilket ökar den enskilde elevens möjligheter att lära sig att simma och bli simkunnig. Genom att ha kunskap och verktyg för hur simundervisningen kan planeras och läggas upp ökar chanserna för att eleverna blir simkunniga på ett säkert och effektivt sätt.

Tänk på att simkunnighet är en färskvara! Att man en gång har lärt sig simma betyder inte att det fungerar perfekt resten av livet, utan det är något som behöver tränas på och övas regelbundet.

Här kan du läsa mer om simkunnighetskraven i LGR 11 samt Svensk Simidrotts arbete om stöd till LGR 11 och här hittar du mer och Svensk Simidrotts simkunnighetsarbete.

 

För elever

Vi samarbetar med Katedralskolan i Växjö samt Sågbäcksgymnasiet i Huddinge. På dessa gymnasieskolor får de elever som går barn- och fritidsprogrammet genomgå våra utbildningar. Vill du att även eleverna på din skola ska bli utbildade simlärare och få en bra grund i att lära ut vattenvana, de olika de olika simsätten samt livräddning så hör av dig.

Uppdaterad: 28 AUG 2018 10:44 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link