Hoppa till sidans innehåll

Simundervisning


Det är roligt och viktigt att vara simkunnig!
Simkunnighet är ett av Svensk Simidrotts prioriterade områden vi arbetar för att alla ska ges möjligheten att lära sig simma. Det är även grunden till att på ett så säkert sätt som möjligt vidare utöva våra olika simidrotter - Konstsim, Simhopp, Simning och Vattenpolo.
Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med simkunnighetsfrågor.

I vänstermenyn under respektive idrott och målgrupp finner du information om de utbildningar som finns och erbjuds för dig som arbetar med simundervisning.

Vi kan även skräddarsy utbildningar efter behoven i din organisation. Har du frågor kring utbildning kopplat till simundervisning kontakta This is a mailto link

För alla som jobbar med simundervisning rekommenderar vi Simlärarboken. Simlärarboken vänder sig till dig som är intresserad av hur du steg för steg, på ett pedagogiskt sätt, lär barn och vuxna att simma. I boken beskrivs hur du som simlärare kan jobba för att få deltagarna simkunniga genom vattenvana, lek och rörelseglädje med hjälp av de fyra simsätten. I boken finns också praktiska övningar och metoder för att planera simundervisningen utifrån varje deltagares behov och förutsättningar. Du lär dig även om livräddning, säkerhet och ansvar. Boken hittar du hos SISU Idrottsböcker.

 

Uppdaterad: 24 MAR 2020 16:56 Skribent: Helena Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link