Hoppa till sidans innehåll

Simkunnighet


Det är roligt och viktigt att kunna simma. Simkunnighet är ett av Svensk Simidrotts prioriterade områden och det arbetas för att alla ska ges möjligheten att lära sig simma. Arbetet riktar sig i första hand mot simföreningar för att de ska ha så bra verksamhet som möjligt, men också mot skolor och kommuner för att nå barn och vuxna i hela Sverige. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med simkunnighetsfrågor.

I menyn till vänster presenteras våra utbildningar för dig som jobbar med simkunnighet och siminlärning. Vi har utbildningar både för dig som jobbar i förening, i simhallar eller skolor. Vi skräddarsyr även utbildningar efter behoven i din organisation. Har du frågor kring utbildning vid siminlärning kontakta This is a mailto link

För alla som jobbar med siminlärning från ungefär fyra år och uppåt rekommenderar vi Simlärarboken. Simlärarboken vänder sig till dig som är intresserad av hur du steg för steg, på ett pedagogiskt sätt, lär barn och vuxna att simma. I boken beskrivs hur du som simlärare kan jobba för att få deltagarna simkunniga genom vattenvana, lek och rörelseglädje med hjälp av de fyra simsätten. I boken finns också praktiska övningar och metoder för att planera simundervisningen utifrån varje deltagares behov och förutsättningar. Du lär dig även allt du behöver veta om livräddning, säkerhet och ansvar. Boken hittar du hos SISU Idrottsböcker.

 

 

För dig som jobbar med lite yngre barn rekommenderar vi boken Minisim. Minisim är en aktivitet i vatten för barn mellan två och fyra år. Tillsammans med en ledare utforskar föräldrar och barn vattnet och har roligt tillsammans. Syftet är att lägga grunden till simkunnighet genom vattenvana samt grundläggande simteknik. Minisim anpassas efter varje barns individuella utvecklingsnivå, vilket gör att det är till för alla barn, oavsett om de tidigare har gått på babysim. Häftet utgör grunden i Svensk Simidrotts minisimsverksamhet och används vid utbildning av nya minisimsinstruktörer. Men det kan även vara ett stöd för dig som är ansvarig för simverksamhet i de yngre åldrarna. Häftet hittar du hos SISU Idrottsböcker.

 

 

Uppdaterad: 06 SEP 2017 13:11 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link