Hoppa till sidans innehåll

Nya platser för RIG Simning, i Jönköping

23 SEP 2019 16:39
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 16:39

Svenska Simförbundet har tillsammans med Riksidrottsförbundet beslutat sig för att stärka befintligt Riksidrottsgymnasium (RIG). Tillsammans med Jönköping Kommun kommer man från höstterminen 2020 att starta ett RIG i Simning i samarbete med Jönköping Simsällskap. På RIG Simning i Jönköping kommer träningen inriktas och fokuseras  mot medel- och distanssimning.

RIG är till för ungdomar som vill kombinera studier med en elitsatsning på sin idrott mot internationell nivå. Sandagymnasiet är en gymnasieskola med ett brett utbildningsutbud som håller hög kvalitet vilket skapar goda förutsättningar för denna kombination.

Carin Rosjö, Rektor/Verksamhetschef Sanda Utbildningscentrum:

-       Att som skola har tilldelats ett Riksidrottsgymnasium i simning, är en del i vår satsning att skapa en idrottsknutpunkt i Jönköping. Vår strävan är att skapa bästa möjliga förutsättningar att kombinera sina studier med en idrottsliga elitsatsning. Simsporten i Jönköping har redan visat på många fina prestationer och framgångar på internationell nivå, vilket ger oss som skola en extra utmaning att höja vår egen kvalitetsnivå.

Ansökan till RIG öppnar 23 september, sista ansökningsdag är den 15 oktober. Mer information och ansökningslänken hittar du här.

För frågor, kontakta:

Ulrika Sandmark, sportchef simning, Svenska Simförbundet
Carin Rosjö, Rektor/Verksmahetschef Sandagymnasiet
Christin Berglund Klubbchef & Jacob Fredriksson Ansvarig tränare - Jönköping Simsällskap

Skribent: Helena Bengtsson

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link