Hoppa till sidans innehåll

Nivå 2 - Konstsimstränare


På nivå 2 i konstsimmets utbildningsstruktur så är Konstsimstränare Nybörjare obligatorisk för samtliga tränare. Därefter kan du välja om du vill gå utbildningen för konstsimstränare Ungdom eller konstsimstränare Junior/Senior, beroende på var i konstsimsimmets utvecklingstrappa dina aktiva befinner sig. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du går båda utbildningarna.

Konstsimstränare Nybörjare - utvecklingsstadium 2-3

Konstsimstränare Nybörjare innehåller hur du lär ut grunderna i konstsim och är inriktat mot utvecklingsstadie 2 och 3 i konstsimmets utvecklingstrappa.  

Förkunskapskrav:

  • Kursdeltagaren ska fylla 16 år senast under året för utbildningen.
  • Kursdeltagaren ska ha genomgått och vara godkända på nivå 1,  Kontsimstränare Bas och Grundutbildning för tränare.
  • Det är rekommenderat att kursdeltagaren har minst en termins praktisk erfarenhet som konstsimstränare/assisterande konstsimstränare mellan Nivå 1 och 2.
  • Kursdeltagaren ska visa upp giltligt HLR-intyg som är max 12 månader.

Konstsimstränare Ungdom - utvecklingsstadium 4-5

Konstsimstränare Ungdom riktar sig till dig som är tränare för aktiva i utvecklingsstadie 4 och 5 i konstsimmets utvecklingstrappa.
Kursen är under framtagning.

Förkunskapskrav:

  • Kursdeltagaren ska ha genomgått och uppnått utbildningsmålen för nivå 1, Kontsimstränare Bas och Grundutbildning för tränare samt Konstsimstränare Nybörjare.
  • Det är rekommenderat att kursdeltagaren har minst en termins praktisk erfarenhet som konstsimstränare/assisterande konstsimstränare mellan Konstsimstränare Nybörjare och Konstsimstränare Ungdom.

Konstsimstränare Junior/Senior - utvecklingsstadium 6-7

Konstsimstränare Junior/Seniorriktar sig till dig som är tränare för aktiva i utvecklingsstadie 6 och 7 i konstsimmets utvecklingstrappa.
Kursen är under framtagning.

Förkunskapskrav:

  • Kursdeltagaren ska ha genomgått och uppnått utbildningsmålen för nivå 1, Kontsimstränare Bas och Grundutbildning för tränare samt Konstsimstränare Nybörjare.
  • Det är rekommenderat att kursdeltagaren har minst en termins praktisk erfarenhet som konstsimstränare/assisterande konstsimstränare mellan Konstsimstränare Nybörjare och Konstsimstränare Junior/Senior.

 

Kompletteringar ska lämnas in senast 6 månader efter kursen, om det inte finns särskilda anledningar till annat.

Uppdaterad: 24 MAR 2020 17:57 Skribent: Helena Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link