Hoppa till sidans innehåll

Nivå 2 - konstsimstränare


På nivå 2 i konstsimmets utbildningsstruktur så är Konstsimstränare Nybörjare obligatorisk för samtliga tränare. Därefter kan du välja om du vill gå utbildningen för konstsimstränare ungdom eller konstsimstränare junior/senior, beroende på var i konstsimsimmets utvecklingstrappa dina aktiva befinner sig. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du går båda utbildningarna.

Konstsimstränare Nybörjare - utvecklingsstadium 2-3

Konstsimstränare Nybörjare innehåller hur du lär ut grunderna i konstsim och är inriktat mot utvecklingsstadie 2 och 3 i konstsimmets utvecklingstrappa.  Kursplanen är under bearbetning.

Förkunskapskrav

  • Kursdeltagaren ska fylla 16 år senast under året för utbildningen.
  • Kursdeltagaren ska ha genomgått och uppnått utbildningsmålen för Kontsimstränare bas och Grundutbildning för tränare.
  • Det är rekommenderat att kursdeltagaren har minst en termins praktisk erfarenhet som konstsimstränare/assisterande konstsimstränare mellan Nivå 1 och 2.
  • Kursdeltagaren ska visa upp giltligt HLR-intyg som är max 12 månader.

Konstsimstränare Ungdom - utvecklingsstadium 4-5

Konstsimstränare Ungdom riktar sig till dig som är tränare för aktiva i utvecklingsstadie 4 och 5 i konstsimmets utvecklingstrappa. Kursen är ännu inte framtagen.

Förkunskapskrav

  • Kursdeltagaren ska ha genomgått och uppnått utbildningsmålen för Kontsimstränare bas, Grundutbildning för tränare samt Konstsimstränare nybörjare.
  • Det är rekommenderat att kursdeltagaren har minst en termins praktisk erfarenhet som konstsimstränare/assisterande konstsimstränare mellan Konstsimstränare nybörjare och Konstsimstränare ungdom.

Konstsimstränare Junior/Senior - utvecklingsstadium 6-7

Konstsimstränare Junior/Seniorriktar sig till dig som är tränare för aktiva i utvecklingsstadie 6 och 7 i konstsimmets utvecklingstrappa.  Kursen är ännu inte framtagen.

Förkunskapskrav

  • Kursdeltagaren ska ha genomgått och uppnått utbildningsmålen för Kontsimstränare bas, Grundutbildning för tränare samt Konstsimstränare nybörjare.
  • Det är rekommenderat att kursdeltagaren har minst en termins praktisk erfarenhet som konstsimstränare/assisterande konstsimstränare mellan Konstsimstränare nybörjare och Konstsimstränare junior/senior.

 

Kompletteringar ska lämnas in senast 6 månader efter kursen, om det inte finns särskilda anledningar till annat.

Uppdaterad: 11 SEP 2017 10:26 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link