Hoppa till sidans innehåll

Konstsim


Du som ledare och tränare är enormt viktig för verksamheten inom Svensk Simidrott. Genom utbildade ledare och tränare kan vi skapa bättre förutsättningar och kvalité i verksamheten, samtidigt som du som tränare/ledare får verktyg för att på bästa möjliga sätt se och möta de aktiva och få dem att utvecklas.

 

Konstsimningens utbildningsstruktur

 

Konstsimningens utbildningsstruktur är uppbyggd i tre nivåer vilka inrymmer både teoretisk och praktisk kunskap. De konstsimsspecifika utbildningarna i nivå 2 är i dagsläget under utveckling, då de kommer att följa svensk konstsimnings utvecklingstrappa. Förhoppningen är att Konstsimstränare nybörjare genomförs under hösten 2017.

På sikt kommer du som konstsimstränare att kunna bli licensierad då du fullgjort samtliga utbildningssteg. Svensk Simidrott och konstsimsutskottet kommer tillsammans att arbeta fram en licensieringsplan för svenska konstsimstränare.

I figuren nedan ser du konstsimningens utbildningsstruktur. Varje kurs är beräknad på 20 studietimmar, om inget annat anges, där 1 studietimme är 45 minuter. En utbildningshelg lördag-söndag beräknas ofta på 20 studietimmar.

Utöver utbildningarna i utbildningsstrukturen nedan så rekommenderas även utbildningen till Simidrottsledare, för att ge dig mer kunskap om simteknik och ledarskap. Utbildning till Simidrottsledare som hålls av Simidrottsdistrikten.

 

HLR

Förutom våra egna utbildningar rekommenderar vi att ni i föreningen har kontinuerliga utbildningar och uppdateringar i hjärt- och lungräddning, gärna minst vartannat år. Tänk på att ni kan få Idrottslyftsmedel för HLR-utbildningar.

Övriga utbildningstips

Här finns också flera utbildningstips och information för dig och din förening.

Fler externa utbildningstips hittar du här

 

Nya kursledare

Är du intresserad av att bli kursledare eller har ett bra förslag på vem som skulle kunna passa, så hör gärna av dig med dina förslag, gärna tillsammans med en kort motivering.  Förslagen skickas till Maria Olofsson.

Vid frågor om utbildningarna kontakta Maria Olofsson.

Uppdaterad: 29 JUN 2017 16:12 Skribent: Karin Hellström

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link