Hoppa till sidans innehåll

Svenska Simförbundet söker Utvecklingskonsulent i Mellannorrland och Norrland

22 JAN 2020 16:37
Vill du vara med och utveckla Svensk Simidrott?
  • Uppdaterad: 22 DEC 2019 22:34

Svenska Simförbundet söker en utvecklingskonsulent som ska verka i Mellannorrlands och Norrlands distrikt*. Som utvecklingskonsulent arbetar du med att starta, planera och marknadsföra utvecklingsverksamhet i och tillsammans med distrikt och simidrottsföreningar. Ett stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och idrott.

Ansvarsområden

Som utvecklingskonsulent kommer du att, i nära samarbete med distrikten och förbundet, arbeta för att uppnå Svensk Simidrotts övergripande målsättningar. Att skapa och bibehålla en nära kontakt med föreningarna blir en viktig pusselbit som stöd i deras utvecklingsarbete. En central del i tjänsten blir att implementera redan framtagna utvecklingsprojekt och material samt att, tillsammans med distriktsstyrelserna, ta initiativ till regionala utvecklingsinsatser utifrån identifierade behov. Detta kan bland annat vara att skapa olika mötesplatser och konferenser eller att hjälpa till med olika utbildningsinsatser. Som utvecklingskonsulent har du också en viktig roll som samordnare och drivande part i samarbetet med SISU Idrottsutbildarna, distriktsidrottsförbunden och kommunerna för att stödet till föreningarnas utveckling ska bli så bra som möjligt.  

Dina egenskaper

Du trivs i ett yrke där du knyter kontakter, träffar människor, utvecklar och förnyar verksamheten. Du är en driven och självgående person med höga kvalitetskrav och du känner dig bekväm med att prata inför grupp. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Din entusiasm och positiva inställning till samverkan skapar motivation och ett positivt samarbete med aktörer inom olika organisationer som påverkar föreningarnas verksamhet.

Dina kvalifikationer:

  • Erfarenhet från simidrott eller annan idrott.
  • Förståelse och erfarenhet av föreningsliv.
  • B-körkort och tillgång till egen bil.
  • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.

 Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom en ideell organisation.
  • Att ha arbetat tillsammans med samt rapporterat till en styrelse.
  • Brett nätverk inom idrottsvärlden.
  • Kunskap om politiska och/eller kommunala strukturer.

Om tjänsten
Tjänsten är tidsbegränsad till 2020-12-31 med start snarast möjligt. Anställningsgraden är 100 % och du kommer att verka i Mellannorrlands och Norrlands distrikt. Placeringsort för tjänsten kan anpassas efter sökande. Du har stor frihet när det gäller att förlägga din arbetstid, men tjänsten innehåller arbete på kvällar och helger samt att resor inom tjänsten förekommer regelbundet. Tjänsten innebär frihet under ansvar och du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Cecilia Augustsson Edstam, Föreningsutvecklingsansvarig, på telefonnummer 010- 476 53 01 eller epost This is a mailto link. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 31 januari 2020 till This is a mailto link, märk ansökan med ”Utvecklingskonsulent”.

För mer information om Svenska Simförbundet, Mellannorrlands Simförbund och Norrlands Simförbund se www.svensksimidrott.se, www.mnsf.se respektive https://www.svensksimidrott.se/Distrikt/norrlandssimforbund/.

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 145 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma.

*Mellannorrlands Simförbund utgörs av Jämtlands län samt Västernorrlands län med för närvarande 20 simföreningar och Norrlands Simförbund utgörs av Västerbottens län samt Norrbottens län med för närvarande 29 simföreningar.

Skribent: Lars Modin
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link